Connect with us

Hirdetés

technokrata

25% körül jár a Firefox Európában

Kütyük

25% körül jár a Firefox Európában

Fogékonyak vagyunk az újra.

Hiába a Microsoft erőlködése az új Internet Explorerrel, az alternatívaként beszerezhető, Mozilla Foundation által fejlesztett böngésző diadalútja töretlen az öreg kontinensen. A francia Xiti piackutató cég felmérése szerint Európában már majdnem minden negyedik internetező a Tűzrókát használja, ha el akarja érni a Webet. Egészen pontosan az európaiak 24,1 százaléka futtatja a Microsoftnak fejtörést okozó browsert.

Szomszédjaink közül ketten is a képzeletbeli dobogón állnak: Szlovéniában a Firefox használati aránya 44,5%, Horvátországban 36,5%. Kettejük közé ékelődtek be a finnek, 41,3%-os aránnyal. Mi, magyarok a középmezőnyben vagyunk, az átlagnál valamivel magasabb szinttel (27,2%). Az e tekintetben sereghajtók közé az ukránok, az olaszok, a spanyolok, a belgák és a dánok tartoznak, amint az a lenti térképről is leolvasható (a legutolsó Andorra nem látszik, az ő „teljesítményük” 13,2%).

Érdekes, hogy nem minden országban mutat pozitív tendenciát a használat szintje. Néhány európai államban csökkent a tavaly novemberben mért adatokhoz képest a Firefox 2007 márciusi aránya. Legnagyobb mértékben pont nálunk, 3,9 százalékkal; tavaly 2006 végén ugyanis még internetező honfitársaink 31,1%-a használta a Mozilla browserét.

Kitekintve a világba látszik, hogy Európa az éllovas, csak a sokkal kevesebb lakossal rendelkező óceániai térségben tud magasabb elterjedtséget (24,8%) felmutat a Firefox. A Föld többi régiójában 12 és 15 százalék közötti a Tűzróka felhasználóinak aránya az összes internetezőre vetítve. Akit érdekel, érdemes a Xiti oldalát átböngészni, érdekes és látványos információkkal szolgál a világ többi részéről.

A szoftver legújabb, 2.0.0.3-as változata letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés