Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia N81: 10 GB, 3 megapixel, Wi-Fi

Kütyük

Nokia N81: 10 GB, 3 megapixel, Wi-Fi

Friss ropogós információk a titkos Nokia újdonságról.

A hivatalosan mindeddig még be nem jelentett Nokia N81-ről először néhány hete hallhattunk különböző pletykákat, néhány napja pedig egyfajta megerősítést nyert, hogy a Nokia a közeljövőben ténylegesen fellebbenti a fátylat az N81-ről. Történt ugyanis, hogy a Nokia Sports Tracker weboldalon a támogatott készülékek hosszú listájában felbukkant az N81 típusjelzés, igaz ezt rövid időn belül N80IE-re módosították.

Ez az egyelőre meglehetősen titokzatos, candybar kialakítású masina a várakozások szerint jelentősen vékonyabb a korábbi Nokia N80-nál, készülékháza pedig rozsdamentes acélból készül. Fontos megjegyezni azonban, hogy az N81 tulajdonképpen nem az N80, hanem sokkal inkább az N91 utódja. A fejlett zenelejátszós készülék 3,5 milliméteres audiócsatlakozót, 3D sztereó hangszórókat, no és persze sztereó Bluetooth (A2DP) támogatást kap.

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, a Nokia N81-ben egy 3,2 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép modul teljesít szolgálatot, az adatok tárolásáról pedig egy nem kevesebb mint 10 GB-os kapacitású miniatűr merevlemez gondoskodik. Emlékezetes, hogy az N91-ben eredetileg egy 4 GB-os winchester volt, aztán pedig a Nokia kiadta a telefon 8 GB-os változatát.

Említést érdemel továbbá a 2,4 colos képátlóval rendelkező TFT display, mely elsősorban 320×240 pixeles felbontásáról, illetve érintésérzékeny mivoltáról ismerszik meg. Az UMTS és Wi-Fi kompatibilis Nokia N81 hivatalos bejelentésére várhatóan idén áprilisban kerül majd sor.

Nemrégiben olyan pletykák röppentek fel, miszerint a piacvezető finn gyártó már javában dolgozik egy újabb N sorozatú okostelefonjának kifejlesztésén. Ez a kereskedelmi forgalomban feltehetően Nokia N60 néven debütáló smartphone várhatóan hasonló tudással rendelkezik majd, mint a nemrégiben bejelentett Nokia 6290, azonban lényeges különbség, hogy míg az utóbbi kagylóformával rendelkezik, addig az N60 hagyományos (candybar) kialakítású.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés