Connect with us

Hirdetés

technokrata

IPTV-t mindenkinek!

Kütyük

IPTV-t mindenkinek!

Általánossá válik az internetes televíziózás.

A tegnapi nap folyamán jelentették be, hogy egy egyszerű, globális standardot hoznak létre annak érdekében, hogy az IPTV-zés a világon mindenhol könnyen és gyorsan megvalósíthatóvá váljon. Az Open IPTV Forum mögött olyan vállalatok állnak, mint az Ericsson, a Panasonic, a Philips, a Samsung Electronics, a Siemens AG, a Sony és az AT&T. Ugyanakkor az IPTV-s hálózatok és az ezzel kapcsolatos szoftverek piacvezetői, az Alcatel-Lucent és a Microsoft nem csatlakoztak a szervezethez, ahogy a filmgyártó és televíziós produkciós cégek sem vesznek részt a munkában. Még, állítja a fórum, hiszen bárki csatlakozhat.

„A fórum nyitva áll minden cég előtt, amelynek céljai megegyeznek a fórum céljaival, és amelyik aktívan részt kíván venni a szabványosítási folyamatban.” – olvasható az Open IPTV Forum közleményében. A kilenc alapító vállalat bejelentése szerint gyorsan akarnak eredményeket felmutatni: a technológiai követelményeket szeptemberig rögzíteni szeretnék, az első standardleírás-csomagot pedig az év végéig meg kívánják alkotni.

Mi értelme van az IPTV rendszerek szabványosításának? „Csak” annyi, ami minden más terület egységesítésének: amennyiben ezek a rendszerek képesek zökkenőmentesen együttműködni, akkor a telepítésük, használatuk olcsóbbá válik a felhasználók számára, vagyis nagyobb lesz a hajlandóság az IPTV-s készülékek és szolgáltatások igénybevételére. Vállalati oldalról szintén hasonló előnyöket élvezhetnek a területen tevékenykedők: a cégek számára olcsóbbá válik a komplett rendszerek kiépítése, mivel nem csak egy terület számára készíthetik el megoldásaikat, hanem részesülhetnek a globális piac előnyeiből.

Közleménye szerint a fórum felöleli a jelenlegi standardokat, ami mindenképpen kihívás lesz az együttműködési képesség biztosítása tekintetében. Támogatni fogja az IMS-t (IP Multimedia Subsystem), az egyesített Internet-szolgáltatói adatforgalom céljából, illetve a DLNA-t (Digital Living Network Alliance), mely az otthoni vagy magánhálózaton elérhető digitális zenék, filmek és más tartalmak felhasználását segíti elő.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés