Connect with us

Hirdetés

technokrata

CeBIT 2007: beturbóznak a mobil szolgáltatók

Kütyük

CeBIT 2007: beturbóznak a mobil szolgáltatók

A CeBIT-en kipróbálhatóak lesznek a leggyorsabb mobil technológiák.

A rangos hannoveri rendezvényen többek közt a Vodafone is képviselteti majd magát. A vörös színekben pompázó szolgáltató a CeBIT 2007-en kívánja demonstrálni, hogy pontosan mire is képes a gyakorlatban a 7,2 Mbit/s-os HSDPA letöltés, illetve az 1,4 Mbit/s-os HSUPA feltöltés. A CeBIT-ről természetesen a T-Mobile sem fog hiányozni, mely kiállító standján hasonló HSDPA/HSUPA bemutatókra lehet számítani. A hannoveri CeBIT 2007. március 15-21. között várja majd a látogatókat.

Amikor egyébként február elején az osztrák iTnT szakkiállításon jártam, a T-Mobile standján már kipróbálható volt az ugyancsak 7,2 Mbit/s-os HSDPA – a szolgáltató Ausztriában és hazánkban várhatóan az év vége felé hajtja majd végre a teljes hálózat 7,2 Mbit/s-ra történő felgyorsítását. Mint ismeretes, Magyarországon jelenleg egyedül a T-Mobile rendelkezik kereskedelmi HSDPA-val, melynek sebessége 3 Mbit/s.

A Mobilkom Austria A1 február végén jelentette be, hogy beindította Európa első olyan HSDPA szolgáltatását, melynek segítségével immár akár 7,2 Mbit/s-os letöltési sebesség is elérhető. Az első körben még csak Bécs egyes részeiben működő villámgyors HSDPA az operátor ígéretei szerint a jövő hónapra már jelentősen nagyobb lefedettséggel fog rendelkezni. Amennyiben minden jól megy, az idei esztendő végére az osztrák lakosság 85 százaléka számára elérhető lesz a szolgáltató-féle gyors mobil Internet.

A Mobilkom Austria A1 munkatársai a hivatalos bejelentés kapcsán elmondták, hogy a HSDPA 7,2 szolgáltatás több mint tizennyolcszor nagyobb letöltési sávszélességet biztosít az előfizetők számára, mint a mára már egyre inkább elavuló UMTS (3G). A vállalat azonban nem csak HSDPA-val, hanem HSUPA-val is rendelkezik, vagyis nem csak a letöltést, hanem a feltöltést is alaposan felturbózta. A Mobilkom Austria A1 előfizetői jelenleg akár már 1,4 Mbit/s-os feltöltési sebességet is elérhetnek – ez huszonkétszer gyorsabb az UMTS-nél.

A Vodafone Mobile Connect USB Modem-mel rendelkező osztrák A1 előfizetők számára március közepén válik elérhetővé az a szoftverfrissítés, mellyel pillanatok alatt 7,2 Mbit/s-ra gyorsítható a készülék. A cégnél várhatóan májusban jelennek majd meg az első HSDPA 7.2 és HSUPA kompatibilis új adatkártyák.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés