Connect with us

Hirdetés

technokrata

Döbbenetes multimédia kerül a mobilokba!

Kütyük

Döbbenetes multimédia kerül a mobilokba!

Az Nvidiának köszönhetően minden korábbinál jobb multimédiás adottságú mobiltelefonok jelenhetnek meg a piacon.

Az elsősorban számítógépekbe szánt különböző grafikus gyorsítóiról ismert gyártó a 3GSM Világ Kongresszuson demonstrálta, hogy pontosan mire is képes egy újgenerációs mobiltelefonos kezelőfelület. A barcelonai rendezvényen bemutatott demó a tavaly ilyenkor debütált, GoForce 5500 típusjelzésű multimédia processzoron futott. A demóról készült Shiny Media videó a lentebbi linken érhető el.

A gyártó képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az új mikrochip révén a mobiltelefonokon makulátlan minőségben lehet 3D játékokat játszani, nagy felbontású videófilmeket nézni, illetve TV-adásokat fogni.

Az elődjénél háromszor nagyobb teljesítményű, ám egyben rendkívül alacsony fogyasztású GoForce 5500 az ígéretek szerint játékkonzol szintű, háromdimenziós grafikus megjelenítést honosít meg a mobil piacon, ezenkívül pedig nem elhanyagolható szempont, hogy akár 10 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép modulokat is minden további nélkül képes vezérelni. A chip további érdekessége, hogy kiváló térhatású hangokat képes előcsalogatni még a telefonok egyszerűbb, kisméretű hangszóróiból is.

A teljes körű H.264, WMV9 és MPEG-4 kompatibilitással rendelkező Nvidia újdonság többek közt DVB-H, DMB és ISDB-T támogatással is fel van vértezve, a 704×576 pixeles felbontású videóanyagokat pedig 30 képkocka/másodperces sebesség mellett képes lejátszani.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés