Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szenzáció: feltekerhető kijelzős mobiltelefon!

Kütyük

Szenzáció: feltekerhető kijelzős mobiltelefon!

Ilyen mobiltelefon eddig még nem volt.

A Telecom Italia és a Polymer Vision bejelentette, hogy közösen fejlesztik a világ első összetekerhető kijelzős mobiltelefonját. Ami azonban ennél is érdekesebb, hogy a két cég nem csak a levegőbe beszél, ugyanis azt ígérik, hogy ez a mindenképpen egyedülálló fejlesztés várhatóan még az idén forgalomba fog kerülni.

Az egyelőre egyszerűen csak Cellular Book-nak nevezett mobiltelefon első néhány prototípusát a jövő héten Barcelonában megrendezendő 3GSM Világ Kongresszuson lehet majd megtekinteni, illetve kipróbálni. A készülék kijelzője nem kevesebb mint 5 colos képátlóval rendelkezik. Hasonló méretű display kapott helyet a nemrégiben debütált, gigantikus méretű HTC X7500-ban (T-Mobile MDA Ameo), a Cellular Book viszont ezzel a telefonnal ellentétben nem lett óriási, hiszen kijelzője egy laza mozdulattal összetekerhető.

Némi üröm az örömben, hogy a Polymer Vision által kifejlesztett spéci kijelző nem színes, hanem csak tizenhat szürkeárnyalat megjelenítésére képes. A fejlesztők szerint a nagy kontrasztarányú kijelzőről olvasni szinte olyan, minthaegy papírlapot fognánk a kezünkben.

A 4 GB-os tárolókapacitással rendelkező készülék kapcsán szólnunk kell továbbá az EDGE és UMTS adatátvitelről, valamint a DVB-H szabványú televíziós szolgáltatásokról. Az érintőpaneles ketyere átlagos használati ideje állítólag el fogja érni a 10 napot. Hmmm, nem is rossz!



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés