Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindent leleplezünk: Nokia N77, N81 és társaik…

Kütyük

Mindent leleplezünk: Nokia N77, N81 és társaik…

A Nokia várhatóan komoly erőkkel képviselteti magát a 3GSM Világ Kongresszuson.

A barcelonai 3GSM Világ Kongresszust idén február 12. és 15. között rendezik meg, vagyis jövő hét hétfőtől csütörtökig tart majd a mobil szakma egyik legrangosabb idei összeröffenése. A rendezvényről természetesen a legnagyobb mobilgyártó, a Nokia sem hiányozhat.

Minden jel arra mutat, hogy a Nokia a 3GSM-en rántja majd le a leplet a Nokia N77 típusjelzésű vadonatúj modelljéről. Erről az egyelőre meglehetősen titokzatos újdonságról most még csak nagyon keveset tudhatunk, az viszont már biztosnak látszik, hogy ˝személyében˝ egy valahol a Nokia N92 alatt elhelyezkedő, középkategóriás okostelefonhoz lesz szerencsénk, melynek legfontosabb vonása az integrált DVB-H digitális TV-vevő funkció. Kémfotónk sajnos még nincs a telefonról.

Pletykák szerint a Nokia már javában dolgozik az N80 utódján is, azonban ez az N81 típusjelzésű, vékonyított készülék feltehetően még nem a 3GSM-en, hanem valamikor áprilisban fog bemutatkozni.

A mostani barcelonai konferencián esedékes viszont a Nokia E65 debütálása. Formai megoldásait tekintve a Nokia E65 leginkább a Nokia 6280-ashoz hasonlítható, azonban lényeges különbség, hogy vastagsága jelentősen kisebb. A Nokia E65 csukott állapotban 106 milliméter hosszú, 47 milliméter széles és mindössze 14 milliméter vastag, ha pedig kinyitjuk, a hossza 137 milliméterre nő.

A TFT technológiájú kijelzőre egyetlen rossz szavunk sem lehet, révén, hogy felbontása 320×240 pixel (QVGA), ráadásul több mint 16 millió színárnyalat büszke tulajdonosa. Az autofókuszos digitális fényképezőgép modul ezzel szemben legleljebb csak középkategóriásnak mondható: a CMOS képszenzor 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontású és az optika mellől sajnos hiányzik a LED-segédfény.

A négysávos (850/900/1800/1900 MHz) GSM modullal felvértezett Nokia E65 természetesen 3G kompatibilis, a HSDPA azonban sajnos hiányzik belőle. Wireless fronton említést érdemel többek közt a GPRS, az EDGE, a Wi-Fi, a Bluetooth és az IrDA támogatás.

A 70 MB-os belső memóriából alaphelyzetben 52 MB áll a rendelkezésünkre, a telefon bővítőslotjába pedig microSD (TransFlash) memóriakártyákat lehet behelyezni. A 140 gramm tömegű, S60 3rd Edition Feature Pack 1 szoftveres Nokia E65 ára várhatóan 340 euró, vagyis mintegy 85 ezer forint körül fog alakulni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés