Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az új Nokia S60 után most itt a friss UIQ!

Kütyük

Az új Nokia S60 után most itt a friss UIQ!

A Nokia után a Sony Ericsson okostelefonok is némi frissítésen esnek keresztül.

A Sony Ericsson által nemrégiben felvásárolt UIQ Technology bejelentette, hogy elkészült az UIQ szoftver platform legújabb változata. A 3.1-es verziószámot kapott szoftver legfontosabb újdonságai közé tartozik többek közt az SVG (Scalable Vector Graphics) támogatás, a továbbfejlesztett multi-tasking funkciók, illetve az új softkey konfigurációs lehetőségek.

Ez egyébként a harmadik generációs UIQ első frissítése. UIQ 3 alapokon nyugszik többek közt a Sony Ericsson M600i, a Sony Ericsson W950i és a Sony Ericsson P990i. Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, a jövő héten Barcelonában megrendezendő 3GSM Világ Kongresszuson a Sony Ericsson már be is fogja mutatni első UIQ 3.1-alapú készülékeit.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Nokia tegnap jelentette be a Symbian operációs rendszerre épülő S60 platform legújabb verzióját. Az S60 3rd Edition Feature Pack 2 névre keresztelt csomag a fejlesztők elmondása szerint a korábbiaknál nagyobb teljesítménnyel rendelkezik, és jelentősen megkönnyíti az alkalmazás fejlesztők munkáját. A csomagnak részét képezi többek közt az Open C, amit természetesen az SDK-ba (Software Development Kit) is beleintegrál a Nokia. Az elsősorban a középkategóriás készülékekre szánt újdonság használhatóságát is jelentős mértékben tovább fejlesztették, így például új funkciókkal gazdagodott az üzenetkezelés, a többfeladatos működés, illetve a letöltési szolgáltatás. Ezenkívül pedig jelentős multimédiás fejlesztéseknek is tanúi lehetünk.

Matti Vanska, a Nokia mobil szoftverek marketingjével foglalkozó részlegének az alelnöke a bejelentés kapcsán elmondta, hogy az S60 3rd Edition Feature Pack 2 a második negyedévtől kezdve lesz elérhető az S60-alapú készülékeket gyártó cégek számára. Az új pakk teljesen kompatibilis az S60 3rd Edition-nel és az utóbbira fejlesztett alkalmazások minden további nélkül futtathatók a Feature Pack 2-re épülő smartphone-okon. A nagyközönség először a jövő héten Barcelonában megrendezendő 3GSM Világkongresszuson ismerkedhet meg közelebbről a Symbian OS 9.3-ra épülő S60 3rd Edition Feature Pack 2-vel.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés