Connect with us

Hirdetés

technokrata

Razzia az Interneten!

Kütyük

Razzia az Interneten!

Legálisan letölthető dalok, remixek, képek és videók.

Új lemezek, remixek, rádióműsor és egy remek funkciókkal felvértezett honlap – ezekkel vág neki a SEMTEX a 2007-es évnek. A mind rádiós, mind klubdalokat készítő formáció tagjai minden eddiginél nagyobb figyelmet szentelnek a projektnek a „többfrontú” sikerek érdekében. A csapat anyagai – mint például a „Bármit megtennék” című saját szerzemény, amit az ismert énekes, Sipos F. Tamás énekel, vagy nem sokára a „Razzia” című dal is – mind-mind letölthetőek a weboldalukról. Minderről a producerrel, Ádámmal beszélgettünk:

Terminal – Az év elején készül el a Semtex DJs már ismert „Razzia” című dalának remixeit tartalmazó kislemez, információink szerint a korong megjelenésének módja nem éppen szokványos?

Komlai Ádám – Igen, ugyanis ez esetben nem szószerinti „lemez” megjelenésről van szó. Az egész lemez, teljes egészében, borítóval, remixekkel együtt az oldalunkról lesz letölthető.

Terminal – Mint említetted, a dalaitok letölthetőek a webről, mit gondolsz, ez mennyire befolyásolja a lemezeladásokat?

Komlai Ádám – A lemezeladásokat mindenképpen befolyásolja, hiszen a legtöbb esetben, amit letöltenek a fiatalok, azt már nem vásárolják meg eredetiben. Ám az utóbbi időben mintha változna a hozzáállás ehhez a kérdéshez is. Egyre többen vannak ugyanis, akik éppen azért, mert tetszett nekik, amit letöltöttek, vagy, mert kedvelik magát az előadót, eredetiben is megvásárolják a lemezt. Vagyis úgy látom, hogy talán kezd megint jelenteni valamit az, hogy a kedvenc lemezem EREDETIBEN van meg.

Terminal – Végleges fázisába érkezett a weboldalatok, mely funkciók teszik érdekessé?

Komlai Ádám – A jó munkához idő kell. Bízom benne, hogy a mi oldalunkra is ezért kellett sokáig várnunk. 🙂 Azonban megérte. Oldalunkon mindenféle információ megtalálható rólunk, továbbá a fotóink mellett letölthető az összes eddig készült zenénk, valamint videoklippünk is. Az oldalon található egy fórum is, ahol minden látogató véleményét szívesen fogadjuk. Mindezt pedig megpróbáltuk egy kellemes dizájnba csomagolni. Hogy sikerült-e, azt nézze meg mindenki a saját szemével!

Terminal – Milyennek ítéled a kalózkodás hatását a zeneiparra?

Komlai Ádám – A kalózkodás kétoldalú dolog. Az egyik oldalon a kiadók állnak, akik szinte csak veszíthetnek a dolgon. Akárhonnan is nézzük, annak a lemeznek az ára, amit nem adnak el, az bizony nem landol a zsebükben. Ami az előadókat illeti, azt mindenki tudja, hogy a legjelentősebb bevételi forrásuk a fellépés, a hakni. Minél több a fellépés, annál több a pénz. A sok fellépéshez az kell, hogy ismerjék, hívják az adott előadót. Ahhoz pedig elsősorban a zenéit kell, hogy megismerje a közönség. A zene megismertetésének pedig egyik legjobb módja az Internet. Az előadó szempontjából tehát az internetes zeneterjedés fellépéseket, ismertséget generálhat. Legszembetűnőbb például, hogy nem egy olyan csapat van manapság porondon, akik elsősorban a világhálón történő megjelenésnek köszönhetik ismertségüket.

Terminal – Mennyire fontos, és mihez használod a munkád során a számítógépet, informatikát?

Komlai Ádám – Mára már a könnyűzene és a számítástechnika elválaszthatatlanná váltak egymástól. Minden egyes zene elkészítésében – legyen az rock, pop, dance, house vagy techno -, így vagy úgy, de szerepe van legalább egy számítógépnek. Nincs ez másként a mi esetünkben sem. A dalok mindegyike számítógépeken nyeri el végleges formáját.
Ezen túl, természetesen a mindennapi életben is használom a számítógépet: levelezésre, olvasásra, böngészésre, kikapcsolódásra, játékra, rádióhallgatásra.

Terminal – Honnan indult illetve ered a zene iránti szenvedélyed?

Komlai Ádám – Gyerekkoromtól zenefüggő vagyok, bár kicsit későn értem meg rá. A többiek már rég Guns-t, Aerosmith-et és Beatrice-t hallgattak már, mire én beszereztem első, Dr. Alban kazettámat. Innentől azonban nem volt megállás, még a jó öreg C-64-esemen is zenéket komponálgattam. A kazetták pedig halmokban gyűltek és gyűltek a szobám közepén.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés