Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsó és designos mobil – OLED-del

Kütyük

Olcsó és designos mobil – OLED-del

Egy készülék azoknak, akik a mobiljukkal leginkább csak telefonálni szoktak.

A Philips időről időre szépen csendben bejelent egy-egy új mobiltelefont: ezúttal a Xenium 9@9F típusjelzésű újdonság került sorra. Ez a kétnormás (900/1800 MHz) GSM modullal felvértezett készülék teljesen hagyományos (candybar) kialakítást kapott. A visszafogott eleganciával rendelkező mobil 100,7 milliméter hosszú, 44 milliméter széles és 15,7 milliméter vastag, miközben egész pontosan 77 grammot nyom a mérlegen.

A Philips Xenium 9@9F talán legérdekesebb alkotóeleme a kijelző, mely a megszokottól eltérően nem cSTN, vagy TFT, hanem a legfejlettebb OLED technológiára építkezik. A fejlett technológia ezúttal azonban sajnos nem egyenértékű a gyönyörű képi világgal, hiszen az alig 1,46 colos képátlójú display mindössze 128×128 képpontos felbontású, ezenkívül pedig 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni.

A digitális fényképezőgép modul kimaradt a multimédiás repertoárból, valamint komoly negatívum, hogy a legújabb Xenium-ból az EDGE és az UMTS is hiányzik, így a leendő vásárlóknak be kell érniük a nem túl gyors GPRS adatátvitellel.

Hiányzik továbbá a Bluetooth támogatás, ellenben a telefon részét képezi többek közt egy WAP böngésző alkalmazás, a Java MIDP 2.0, SMS, EMS és MMS kompatibilitás, valamint egy 950 mAh kapacitású lítium-polimer akkumulátor. A készenléti idő, illetve a beszélgetési idő egyelőre ismeretlen, mint ahogy még a telefon áráról sincsenek pontos információink.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés