Connect with us

Hirdetés

technokrata

50 ezer forintos büntetés tiltott mobilozásért!

Kütyük

50 ezer forintos büntetés tiltott mobilozásért!

Hamarosan már nem csak autóvezetés közben lesz tilos mobilozni.

Az Egyesült Államokbeli New Jersey-ben a napokban egy olyan törvényjavaslatot terjesztettek elő, mely szerint a jövőben már nem csak a autóvezetés közben kézben tartott mobillal telefonálók, hanem a biciklizés közben mobilozók is büntethetők lesznek, ráadásul igen komoly pénzbírsággal.

Az egyelőre még tárgyalás alatt lévő javaslat egyik fő támogatója elmondta, hogy a szigorú törvény elsősorban maguknak a bicikliseknek a védelmére hivatott, illetve azon járókelők biztonságát garantálja, akiket ma még sokszor elsodornak a biciklizés közben óvatlanul telefonálók. ˝A mobilos biciklisek nem csak magukra, hanem a körülöttük lévőkre is veszélyt jelentenek – ezért született meg a törvényjavaslat˝ – nyilatkozta emberünk az üggyel kapcsolatban.

Amennyiben elfogadják a törvényt, a tekerés közben telefonáláson kapott személyek akár 100-250 dolláros büntetést is kaphatnak, ami átszámítva mintegy 25-50 ezer forintnak felel meg. Azokat egyébként nem kívánják büntetéssel sújtani, akik a drótszamáron nem kézben tartott készülékkel, hanem headset segítségével telefonálnak.

2005-ben az Egyesült Államokban 784-en haltak meg bringázás közben, közülök 17-en New Jersey-ben, a sérültek száma pedig országos szinten mintegy 45 ezerre tehető. Érdekesség, hogy a balesetek 25 százalékát alkoholfogyasztás okozta. Furcsa, hogy New Jersey-ben a részegen történő biciklizés nem számít bűnnek, de a bicajozás közbeni mobilozás hamarosan azzá válhat.

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, a Motorola néhány hete mutatott be egy olyan biciklit, mely dinamója segítségével tekerés közben tölti a mobiltelefon lemerült akkumulátorát.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés