Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eszméletlenül olcsó mobilok!

Kütyük

Eszméletlenül olcsó mobilok!

A mobiltelefonok árának csökkenése tovább folytatódik, illetve begyorsul.

Az ABI Research piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy 2011-ben várhatóan már több mint 330 millió darab olyan mobiltelefont fognak eladni világszerte, melynek ára 20 dollár (4 ezer forint) alatti lesz. A piackutatók előrejelzései azt mutatják, hogy a 2011-ben forgalomba kerülő mobiltelefonok közül már minen negyedik az úgynevezett ultra-olcsó kategóriába fog tartozni.

A legolcsóbb mobiltelefonok piacát jelenleg a Motorola (F3) és a Nokia (1110i) dominálja, azonban tudni lehet, hogy többek közt az LG, a Samsung, a Philips és a BenQ is nagyon komoly tervekkel rendelkezik az ultra-olcsó mobil szektort illetően. A világ második legnagyobb mobilgyártójaként jegyzett Motorola az elmúlt időkben már több mint 6 millió darab 40 dollárnál (8 ezer forint) olcsóbb telefont adott el, és ugyancsak 6 millió darab 30 dollár (6 ezer forint) alatti árkategóriájú mobilt hozott forgalomba.

Ezen, kamera nélküli és a legtöbb esetben monokróm kijelzős készülékek piaca a következő országokban a legerősebb: India, Pakisztán, Banglades, Indonézia, Fülöp-szigetek, Malajzia, Thaiföld, Törökország, Dél-Afrika, Nigéria, Egyiptom, Algéria, Oroszország és Ukrajna.

Érdekes adat például, miszerint Indiában tavaly még csak 6 millió, 2011-ben viszont már várhatóan több mint 116 millió mobiltelefont fognak eladni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés