Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia: titkos mobilok, újdonságok

Kütyük

Nokia: titkos mobilok, újdonságok

Tekintsük át röviden, hogy a közeljövőben milyen újdonságok várhatók a Nokiától!

Különböző források tudni vélik, hogy a piacvezető finn gyártó a hamarosan kezdődő, Las Vegas-ban megrendezendő CES 2007 (Consumer Electronics Show) szakkiállításon jelenti majd be legfrissebb mobil fejlesztéseit. Ezek egyike lesz vélhetően a Nokia N76 típusjelzésű készülék, melyről jelen pillanatban még elég kevés konkrétumot lehet tudni. A Nokia N76-ot leginkább a nemrégiben debütált Nokia N75-höz lehet hasonlítani, azonban lényeges változás, hogy az N76 vékonyabb lett és ezzel párhuzamosan a tudása is jelentősen növekedett.

A Symbian operációs rendszerre és S60 platformra építkező Nokia N76-ban várakozások szerint egy 3 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép modul lakozik, a 262 ezer színárnyalatú TFT kijelző felbontása pedig 320×240 pixel (QVGA). A harmadik generációs (UMTS) készülék egyelőre ismeretlen kapacitású integrált memóriája microSD (TransFlash) memóriakártyák segítségével bővíthető. A legszebb a dologban, hogy az N76 ára a pletykák szerint valahol 300 dollár (55 ezer forint) körül fog alakulni.

A finnek ezenkívül bemutatják majd a Nokia N93 utódmodelljét, a kisebb-nagyobb ráncfelvarráson átesett Nokia N93i-t. A finnek módosított billentyűzetű újdonsága némileg kisebb méretű és egyben könnyebb is, mint az elődmodell, ezenkívül pedig a felhajtható és elforgatható fedlap tükröződő borítást kapott.

A digitális fényképezőgép továbbra is 3,2 megapixeles felbontású, Carl Zeiss optikás és háromszoros optikai zoomos: a fejlesztők remélhetőleg javítottak a kamera képminőségén. A Wi-Fi kompatibilis készülék az előzetes információk szerint immár HSDPA (3,5G) hálózatokban is használható lesz. Idővel minden kiderül!



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés