Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezzel a mobillal búcsúzik a gyártó

Kütyük

Ezzel a mobillal búcsúzik a gyártó

Egy egykor volt neves gyártó most ezzel a telefonnal távozik a piacról.

Miközben ezekben a napokban a híradások azzal vannak tele, hogy a BenQ-Siemens most már végérvényesen megszűnik, a gyártó egyik legutolsó mobiltelefonja éppen mostanság bukkan fel a piacon. A BenQ-Siemens EF61 Special Edition mostani tajvani felbukkanása vélhetően annak a következménye, hogy a BenQ Mobile úgy döntött, kiüríti az összes raktárát. Ide kapcsolódó hír, hogy a gyártó az elkövetkezendő hónapokban Kínában nagy mennyiségben szeretne eladni raktáron maradt EF71-es zenetelefonokat, még pedig divatos arany, pink és lila színekben.

Az elsősorban a hölgy vásárlók számára szánt BenQ-Siemens EF61 Special Edition tulajdonképpen a Siemens CL75 Poppy típusjelzésű készülék utódja. A technikailag a Siemens CF61-re épülő újdonság divatos kagylóformát és virágmintás készülékházat kapott – a rejtett antennás telefon csukott állapotban 88 milliméter hosszú, 46 milliméter széles és 23 milliméter vastag (93,1 köbcentiméter).

A 99 gramm tömegű EF61 belsejében egy TFT technológiájú folyadékkristályos kijelzőt találunk, mely elsősorban 128×160 pixeles felbontásáról, illetve 262 ezer színárnyalatáról ismerszik meg. Ezzel szemben a kiegészítő külső LCD már csak cSTN technológiájú, 96×64 képpontos felbontású és 4.096 színárnyalatot képes a szemünk elé tárni.

A felhajtható fedlapon elhelyezett, négyszeres digitális zoom-os digitális fényképezőgép modul segítségével maximum 1,3 megapixeles, azaz 1.280×960 képpontos fotók készíthetők, azonban kár, hogy az optika mellől hiányzik a LED-alapú segédfény. Újdonság a Living Picture funkció, melynek segítségével a fotókhoz kisebb hanganyagokat menthetünk el.

A belső memória csak 1,5 MB-os, de szerencsére könnyen bővíthető – mircoSD (TransFlash) memóriakártyák révén. Érdekesség, hogy a készülék egy elegáns ajándékdobozban kapható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés