Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia 8800 hamisítvány: nem mind arany, ami fénylik…

Kütyük

Nokia 8800 hamisítvány: nem mind arany, ami fénylik…

A Kínában található mobiltelefon hamisító műhelyek egyre jobb munkát végeznek.

Azt hiszem nem járok messze az igazságtól, ha azt állítom, hogy a kínai mobil másoló iparág legkedveltebb ˝áldozata˝ a Nokia 8800. A finn luxusmobilnak eddig már számtalan különböző kínai koppintása látott napvilágot, de egyik sem volt még olyannyira hasonló az eredeti készülékre, mint az alábbi modell.

A mellékelt fényképeken látható mobiltelefon gyártója ismeretlen, abban viszont teljesen biztosak lehetünk, hogy a kijelző alatti méretes Nokia felirat nem a valós gyártóra utal. A kínaiak egyébként olyannyira ügyeltek arra, hogy az óvatlan vásárló eredeti Nokiának vélje a telefont, hogy még az akkumulátor alatti, gyártási azonosítót is Nokia mintára hamisították. Nem tudni miért, de a távol-keleti másolók mindig fontosnak tartják az MPEG4 feliratok telefonokon történő elhelyezését – ez a felirat ez esetben sem hiányzik, most éppen a telefon hátoldalán található.

A Nokia 8800 eredeti kijelzőjénél jelentősen nagyobb méretű LCD-vel szerelt készülék egyedisége abban rejlik, hogy hagyományos navigomb helyett egy ötállású kis navigációs joystickot kapott, mely egyébként a telefon csukott helyzetében is elérhető.

A kínai csúcsmobil elegáns arany színben pompázik, abban azonban szinte biztosak lehetünk, hogy a készüléken egyetlen mikrogrammnyi valódi arany sincs. Az is több mint valószínű, hogy a kínai másolat jelentősen olcsóbb lesz, mint a nem éppen két filléres áron kapható Nokia 8800 (Sirocco Edition).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés