Connect with us

Hirdetés

technokrata

Profi kétkamerás PDA-mobil az Asustól

Kütyük

Profi kétkamerás PDA-mobil az Asustól

Az Asus mobil újdonság dömpingje a jelek szerint tovább folytatódik.

A korábban elsősorban csak számítógépes alkatrészeiről ismert cég mostanság rengeteg mobil fejlesztéssel rukkol elő – ilyen többek közt például az alábbi kémfotókon látható készülék is. Az Asus Mars II tulajdonképpen nem más, mint egy Pocket PC és egy hagyományos mobiltelefon ötvözete.

A HTC-féle TyTN designjára hajazó Asus újdonság alaphelyzetben leginkább egy kisebbfajta normál PDA-ra hasonlít – a teljes értékű QWERTY billentyűzetet a készülék bal oldalából lehet kicsúsztatni. A billentyűzet kihúzásával egy időben a kijelző orientációja az addigi függőlegesről vízszintesre vált.

A háromsávos (900/1800/1900 MHz) GSM modullal felvértezett Asus Mars II a mai elvárásoknak megfelelően 3G kompatibilis, előlapi kiegészítő kamerájának köszönhetően pedig akár videótelefonálni is lehet vele. A hátlapban elhelyezett fő digitális fényképezőgép 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontású, a felvételek élességéről pedig autofókusz funkció gondoskodik.

A Windows Mobile 5.0 for Pocket PC Phone Edition operációs rendszerű kis masinában egy 2,8 colos képátlóval rendelkező TFT érintőkijelző teljesít szolgálatot, mely egyrészt QVGA (320×240 pixel) felbontásáról, másrészt 65 ezer színárnyalatáról ismerszik meg. A 128 MB ROM-ból és 64 MB RAM-ból álló integrált memória miniSD memóriakártyákkal bővíthető, a gép lelke pedig egy 520 MHz-es frekvenciájú Intel XScale PXA270-es mikroprocesszor.

A vezeték nélküli technológiák közül a Bluetooth 2.0, illetve a 802.11b/g szabványú Wi-Fi támogatott. Az Asus Mars II (O2 XDA Zinc) várható ára egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés