Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább késik a Nokiákra szánt Skype

Kütyük

Tovább késik a Nokiákra szánt Skype

Sajnos úgy tűnik, hogy tovább csúszik a Nokia mobilokra szánt Skype megjelenése.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Actualidad Economica című spanyol gazdasági lap júliusban arról cikkezett, hogy a Skype egyik spanyol leányvállalata új szolgáltatással kíván megjelenni a piacon: a Skype az eddigiekben csak Microsoft Windows Mobile 5.0 operációs rendszerű okostelefonokon volt csak használható, hamarosan viszont elérhető lesz a kliens szoftver Symbian platformra szánt új verziója is.

Mondanom sem kell, hogy ennek a hírnek alaposan megörültek a Nokia okostelefon tulajdonosok, most viszont sajnos nem tudunk ilyen jó hírekről beszámolni. Niklas Zennström, a Skype egyik vezetője ugyanis a napokban azt nyilatkozta, hogy számos nem várt nehézség komolyan hátráltatja a Symbianra fejlesztett Skype megjelenését, ráadásul szerinte egyelőre kevés olyan Symbian mobil van jelen a piacon, mely elegendő teljesítményű a Skype futtatásához. Magyarul továbbra is kérdéses, hogy a Symbian szoftverre szánt Skype kliens pontosan mikor és milyen formában lesz elérhető.

A Nokia jelenlegi E sorozatú smartphone-jai az SIP-alapú VoIP/WLAN-t használják, a Motorola és a Samsung pedig a VoIP és GSM hívások közötti handovert biztosító UMA technológiát részesíti előnyben. Utóbbi technológiát egyébként a Nokia is támogatja, de egyelőre nem okostelefon, hanem hagyományos mobiltelefon (Nokia 6136) fronton.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés