Connect with us

technokrata

BenQ-Siemens EF91: türelem, türelem…

Kütyük

BenQ-Siemens EF91: türelem, türelem…

A BenQ Mobile első HSDPA mobiltelefonjának piaci bevezetése körül sajnos nincs minden rendben.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a BenQ-Siemens EF91-nek az eredeti tervek szerint már a nyár közepén, júliusban meg kellett volna jelennie a T-Mobile európai termékkínálatában, erre azonban végül is mind a mai napig nem került még sor. Ennek elsősorban az az oka, hogy a BenQ-Siemens és a T-Mobile nem tudott konszenzusra jutni a készülék elvárt teljesítménye, illetve marketing stratégiája kapcsán.

A gyártó szerint az EF91 készen áll a tömeggyártásra és a BenQ Mobile a telefon piaci bevezetése kapcsán előrehaladott tárgyalásokat folytat az európai mobil operátorokkal. Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy az EF91 terén tapasztalható késlekedés azt eredményezi, hogy a BenQ Mobile az egyre keményebb HSDPA versenyben lemarad például a Samsung és az LG mögött.

A BenQ-Siemens EF91 egyébként nemrégiben már felbukkant a kiskereskedelemben. A sztereó headsettel és adatkábellel együtt szállított mobil ára 450 euró, vagyis mintegy 123 ezer forint körül mozog.

BenQ Siemens EF91
A HSDPA technológiával felvértezett BenQ-Siemens EF91 szétnyitható mobiltelefonon élőben nézhetjük meg a videó- és televíziós felvételeket, 3,2 megapixeles kamerájával pedig jó minőségben rögzíthetünk álló és mozgó képeket.

A BenQ Mobile EF91-es készüléke a világ egyik első HSDPA mobiltelefonja. A fotókhoz, filmekhez és zenékhez ötször gyorsabban férhetünk hozzá, mint az UMTS esetében. A HSDPA (High Speed Download Packet Access) azt is lehetővé teszi, hogy a videoklipeket és televíziós felvételeket az interneten azonos időben nézzük meg a készülék nagyméretű, színes kijelzőjén. Mindezekhez a telefon 3D surround hangzást biztosít.

A szétnyitható kialakítású EF91-essel videohívásokat is intézhetünk, 3,2 megapixeles, autofókusszal, digitális zoommal és fotófénnyel rendelkező beépített kamerájával pedig álló- és mozgóképeket is készíthetünk. A telefonhoz tartozó cserélhető microSD memóriakártya elegendő tárhelyet nyújt számos felvétel tárolásához.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin