Connect with us

Hirdetés

technokrata

Aki hazudik, lebukik!

Kütyük

Aki hazudik, lebukik!

A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát – tartja a mondás.

A Handy Truster TNF-100A tulajdonképpen nem más, mint egy hordozható, akár zsebben is könnyen elférő mini hazugságvizsgáló. A kis készülék az emberi hang elemzésével állapítja meg, hogy a tesztszemély igazat mond, vagy éppen hazudik. Mivel a kis masina a ˝komoly˝ poligráf berendezésektől eltérően a pulzust, illetve a testhőmérsékletet nem méri, pontosságát a gyártó csak 82 százalékban határozza meg.

A Handy Truster TNF-100A igen csak egyedi módon jelzi, hogy hamis, vagy igaz állítás hangzott el. A monokróm kijelzőn egy alma látható. Amennyiben az almának a 100 százaléka látható, az arra utal, hogy a tesztalany nagy valószínűséggel igazat mond, ha viszont az almának csak egy kis része jelenik meg az LCD-n, az elhangzott állítás bizony hamis.

A 83x52x17 milliméteres méretekkel rendelkező, 45 gramm tömegű készülék a fejlesztők szerint többek közt arra is képes, hogy például megállapítsa, hogy egy mobiltelefonos beszélgetésben hazudik-e valaki. A 149 dollárba, vagyis mintegy 32 ezer forintba kerülő Handy Truster TNF-100A gyári csomagjában helyet kapott egy kábel, melynek segítségével könnyen összeköthető a készülék a különböző mobiltelefonokkal.

Szakértők szerint hamarosan eljön az az idő is, amikor már a mobiltelefonokban is lesz hazugságvizsgáló funkció.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés