Connect with us

Hirdetés

technokrata

GPS-vevős okosság a T-Mobile-tól

Kütyük

GPS-vevős okosság a T-Mobile-tól

A T-Mobile kínálatában hamarosan fel fog bukkanni az első integrált GPS-vevős okostelefon.

Az eredetileg HTC Artemis névre hallgató T-Mobile MDA Compact III sokkal inkább egy kéziszámítógépre, semmint egy telefonra hasonlít. A névadással kapcsolatban egyébként röviden csak annyit, hogy Artemisz a görög mitológiában a vadászat és termékenység istennője…

A most zajló IFA 2006 szakkiállításon már megtekinthető készülék lelke nem más, mint egy 200 MHz-es frekvencián üzemelő Texas Instruments OMAP850-es mikroprocesszor, ami 64 MB RAM és 128 MB ROM memória társaságát élvezi. A bővíthetőségről miniatűr microSD (TransFlash) memóriakártyák gondoskodnak.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) HTC Artemis GPRS és EDGE hálózatokban egyaránt használható, ellenben a 3G sajnos hiányzik belőle. Szerencsére a Bluetooth-ról és a Wi-Fi-ről (802.11b/g) nem kell lemondanunk, mint ahogy a sztereó FM rádióról sem.

A 2,8 colos képátlóval rendelkező TFT érintőkijelző QVGA, vagyis 240×320 pixeles felbontású, a hátul elhelyezett digitális fényképezőgép modul segítségével pedig maximum 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontásban fotózhatunk.

A Microsoft Windows Mobile 5.0 operációs rendszerű HTC Artemis érdekessége a TMC funkció, melynek segítségével a navigációs szoftver jelezni tudja számunkra, hogy mely útvonalakon számíthatunk dugókra. Magyarországon egyelőre még nem használható a TMC, de a közeljövőben talán hazánkban is beindul majd ez a rádiófrekvenciás (RDS alapokon nyugvó) szolgáltatás.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés