Connect with us

Hirdetés

technokrata

Notebookvásárlás 700 dollár alatti áron?

Kütyük

Notebookvásárlás 700 dollár alatti áron?

Mit várhatunk egy notebooktól, ami kevesebbe kerül, mint $700 dollár? Milyen képességekkel, illetve komponensekkel kell rendelkeznie egy notebooknak? Hol érdemes megvásárolni a készüléket?

Be kell érnünk kevesebb memóriával és lassabb processzorral, viszont van néhány funkció, amihez biztosan hozzájutunk. Ide tartozik a WLAN-hálózati kártya, a nagy képernyő, az elfogadható súly, a kényelmes billentyűzet és az egér is.
Bizonyosodjunk meg afelől, hogy a kiszemelt notebook rendelkezik 802.11 b/g kártyával. A b és g betűk a maximális sávszélességet jelentik, ahol b=11 Mb/s és g=54 Mb/s. Az elérhető sebesség sok mindentől függ, de leginkább a hálózattól, amihez csatlakozunk (b vagy g), illetve a hozzáférési pont és a köztünk lévő távolságtól.

Toshiba Tecra A8-Ez8311 notebook
Az itt megvitatott notebookok 12″ és 17″ közötti kijelzővel rendelkeznek; a 17″-os példányok nagyon ritkák ebben az árkategóriában. Mint a TV-k esetében, a notebook kijelzők is lehetnek normál vagy szélesvásznú változatok. Egyik sem jobb a másiknál, de a szélesvásznúak DVD-nézésre alkalmasabbak. A kijelző akkor jó, ha éles, nagy kontrasztú képet ad. Sokukat egy speciális réteggel látják el, ami növeli a kontrasztot, ezek azonban nagyon érzékenyek a fényvisszaverődésre.
Ne feledjük a kiszemelt notebook méretét és súlyát sem. A nagy notebookok bonyodalmat okozhatnak a kiskezűeknek, amennyiben kézben akarják hurcolászni. Ha pedig táskában visszük magunkkal például buszon, a készülékek sokkal nehezebbnek tűnhetnek, mint amilyenek. Ha elfáradunk a cipelésben, könnyen leejthetjük a gépet, ezért érdemes kényelmes válltáskát vagy hátitáskát választani.
Gondolnunk kell a gép billentyűzetére és egerére is. Elég nagyok és könnyen hozzáférhetők a billentyűk a hibamentes gépeléshez? A tapipad a nekünk megfelelő helyre került? Ha gépelés közben használjuk, természetesen esnek rá az ujjaink gombjaira? Nem minden tapipad ugyanolyan. Némelyik felülete túl sima, míg másoké túl durva. Ha az ujjaink nem mozognak természetesen a felületén, idegesítő lehet, hogy a kurzor túl gyorsan vagy túl lassan mozog. Néhány ilyen problémán segíthetünk a Vezérlőpultban, míg másokon nem.
S igen, ha egy pöcökegeres modellt nézünk ki magunknak, bizonyosodjunk meg arról, hogy valóban kényelmesen tudjuk használni. A tapipaddal összehasonlítva gyakran több erőfeszítésbe telik az egérkurzor mozgatása.
Mi a tanácsunk tehát? Még akkor is, ha Interneten rendelünk, előbb tekintsük meg élőben valamelyik áruházban a készüléket. Az olcsóbb márkákat csak az Interneten lehet kapni, így ezeket nehéz megvizsgálni őket vásárlás előtt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés