Connect with us

Hirdetés

technokrata

Qnap TS-101 NAS

Kütyük

Qnap TS-101 NAS

A Qnap TS-101-es NAS-doboza “9 az egyben” jeligével kíván a Synology DS-106e ellen támadni. Jim Buzbee azonban megmutatja, hogy a Qnap számára van még min dolgozni, ha a Synology babérjaira tör.

Termék

Összefoglalása

Pro

Kontra

Első ránézésre

Qnap Turbo Station 9 az egyben NAS szerver

BYOD egydiszkes SATA NAS Gigabit Ethernettel és számos kiszolgálói lehetőséggel, Gigabites teljesítménnyel

Web szerver PHP-támogatással
Gigabit Ethernet Jumbo Frame támogatással
RAID 1 támogatás külső diszkkel
Windows és MacOS támogatása

Adatmentő alkalmazás csak Windowshoz
A BitTorrent funkció csak Windowsos
Korlátozott elérhetőség az USA-ban


Korábban teszteltünk egy Synology NAS dobozt, ami kis mérete ellenére számos funkciót kínált. A megszokottakon felül támogatta a Gigabit Ethernettet, a külső USB és SATA diszkeket, szoftverei lenyűgözőek voltak, teljesítménye pedig szintén jó volt.
Ebben a cikkben egy hasonló NAS-t veszünk szemügyre, ami szintén a hozzáértőket és az irodai alkalmazást célozza meg. A TS-101 is támogatja a Gigabit Ethernetet és a SATA diszkeket, s számos szoftverrel érkezik.
A csomagot felbontva a megszokottól eltérő stílussal megáldott doboz tárul a szemünk elé. Az eszköz jobban lekerekített, s mérete is nagyobb; masszív alumíniumból készült. A tápkábel és az Ethernet kábel mellé két masszív alumínium láb jár. Az előlapon egy sor LED társaságában található a bekapcsológomb, a “másolás” gomb és egy USB port. A hátlapon két USB 2.0 port, egy 10/100/1000 Ethernet port, egy ESATA port, egy locking slot és egy tápcsatlakozó található.

1. ábra: TS-101 hátlap
Egy dolgot hiányoltam: a ventilátor nyílását. A doboz ugyanis alumínium burkolatával disszipálja el a hőt. A TS-101 egy bring-your-own-disk doboz (nem jár hozzá diszk), így egy SATA diszket is be kell szerelnünk. A Qnap számomra beszerelt már egy diszket, a kézikönyv mégis részletes és potos volt. A Qnap egy kompatibilitási listát is publikált; érdemes megnézni ezt vásárlás előtt.

NAS Charts



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés