Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobilfilmek a Művészetek Völgyében is

Kütyük

Mobilfilmek a Művészetek Völgyében is

A monostorapáti Művelődési házban személyesen is feltölthetők a bármilyen mobillal készített videófilmek.

Aki szeretne indulni a Nokia Mobiltelefon Filmfesztiválon, mától személyesen is feltöltheti kisfilmjét Monostorapátiban, a Művelődési Házban, ahol minden vállalkozó kedvű mobilos technikai segítséget kaphat filmje elkészítéséhez, és feltöltéséhez. A mobilrajongók kipróbálhatják a most megjelent Nokia N93-as multimédiás készüléket is.

A Nokia NSeries támogatásával megrendezett első magyarországi mobilfilmfesztiválra a nevezéseket továbbra is várják a www.mobilfilmfesztival.hu oldalon is.

A magyarországi fesztivál fődíja egy Nokia N93, mellyel DVD-hez mérhető minőségű filmet készíthető.

A fesztiválra két témakörben lehet filmeket nevezni:
-a Művészetek Völgye Fesztivál alatt készített film,
-bármely szabadon választott témában készített film.

Műfaját tekintve a film lehet etűd, dokumentum, klip, reklám, akció, montázs, riport, videoblog, animáció, celebrity, kandi, lomográfia és bármi egyéb.
A mobilfilmek maximális mérete 20 MB lehet és leadási határideje augusztus 4. péntek, 20.00. A filmeket beküldők közül a legjobbak a szakmai zsűri és a közönség díjait nyerik.

A szakmai zsűriben többek között helyet foglal: Sándor Pál, Rudolf Péter és Szőke András.

A Nokia Mobiltelefon Filmfesztivál eredményhirdetése és díjkiosztója 2006. augusztus 5-én 18 órakor lesz Monostorapátiban, a Művelődési Házban.


Nokia N93
A Nokia N93 Carl Zeiss lencsével ellátott 3,2 megapixeles kamerát és háromszoros optikai zoomot vonultat fel, DVD-hez mérhető minőségű videofelvételre képes, és fejlett csatlakozási és képszerkesztési lehetőségeket kínál. A Nokia N93 közvetlenül a kompatibilis televízióra kapcsolható, ahol nagy képernyőn tekinthetők meg a felvételek. A fotók és a videofilmek a Nokia N93-ról egyenesen a blogba vagy az internetes fényképalbumba tölthetők fel, de kiváló minőségű családi felvételeket készíthetünk, amelyet a készülékkel járó Adobe Premiere Elements 2.0 szoftver segítségével DVD-re is kiírhatunk.

Mobilfilm
Napjainkban egyre többen fedezik fel a mobiltelefonokban rejlő lehetőségeket, s avatják készülékeiket hétköznapi kommunikációs használati tárgyból multimédiás alkotóeszközzé. A kereskedelmi tévék híradóiban többször láthattunk már mobillal rögzített bejátszást, 2004-ben Chicagóban, 2005-ben Párizsban és 2006 januárjában Lisszabonban külön fesztivált is szerveztek az ilyen alkotásoknak, Aryan Kaganof dél-afrikai rendező pedig már játékfilmet is forgatott maroktelefonjával.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés