Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsó és kompakt GPS navigációs készülék

Kütyük

Olcsó és kompakt GPS navigációs készülék

Az Acer bejelentette legfrissebb, európai piacra szánt újdonságát, mely nem más, mint egy elérhető árú GPS navigációs készülék.


Az Acer e310-ben a legfejlettebb SiRFStar III GPS-vevő kapott helyet, alaphelyzetben pedig a Navteq 2006 tölti be rajta a navigációs szoftver szerepét. A kompakt kialakítású kis masina 103×58,4×17,5 milliméteres méretekkel rendelkezik, a mérlegen pedig egész pontosan 130 grammot nyom. A 2,8 colos képátlójú TFT érintőkijelző 240×320 pixeles felbontású és 262 ezer színárnyalatú.

Mivel PNA és nem PDA besorolású készülékről van szó, ezúttal nem Windows Mobile 5.0, hanem Windows CE .NET 5.0 operációs rendszert alkalmaztak a fejlesztők. A megfelelő számítási teljesítményt egy 300 MHz-es órajelű Samsung S3C2442XL mikroprocesszor biztosítja, a memória pedig 64 MB SDRAM-ból és 64 MB flashmemóriából tevődik össze. A bővítőslotba SD (Secure Digital) és MMC (MultiMediaCard) memóriakártyákat lehet behelyezni.

A kereskedelmi forgalomban várhatóan valamikor augusztusban debütáló, többek közt zenelejátszásra és képnézegetésre is alkalmas Acer e310 ajánlott végfelhasználói ára 269 euró, vagyis mintegy 75 ezer forint.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés