Connect with us

Hirdetés

technokrata

15 éves a GSM mobiltelefónia

Kütyük

15 éves a GSM mobiltelefónia

Július 1-jén volt a világ első GSM-en – a mobilkommunikáció globális rendszerén – alapuló hívásának 15-ik évfordulója.

A hálózatot az Ericsson szállította, és a Mannesmann üzemeltette Németországban.

Azóta a GSM az egész világon forradalmasította a kommunikáció módját. Jelenleg körülbelül minden harmadik ember rendelkezik GSM-telefonnal világszerte (júniusban a GSM-előfizetők száma elérte a kétmilliárdos határt) – ez a világ összes mobilfelhasználójának 80 százaléka.

Nincs még egy olyan kommunikációs technológia, amely ilyen jelentős hatással bírt volna: a felhasználók számának tekintetében a GSM túlszárnyalja az Internetet, a személyi számítógépeket és a vezetékes telefonokat.

Jan Uddenfeldt, az Ericsson technológiai stratégiával foglalkozó vezető alelnöke, a következőket nyilatkozta: ˝A GSM folyamatosan növekszik, amióta 15 évvel ezelőtt kereskedelmi használatba helyezték. Az elmúlt tíz évben ez a növekedés exponenciális volt, és büszkén jelenthetem ki, hogy az Ericssonnak jelentős része van e technológia fejlesztésében˝.

˝Ami a jövőt illeti, a továbbfejlesztett GSM technológia, mint például a 3G, néhány éven belül megduplázhatja az internetfelhasználást. A 3G technológia – különösen a fejlődő piacokon – gyakran az interneten rendelkezésre álló információ elérésének egyetlen módja. Ez az egyik terület, ahol az Ericsson megvalósítja jövőképét: egy teljes körű kommunikációra épülő világ elsőrendű mozgatórugója˝.

Az Ericsson az idei évben megünnepli a mobiltelefon 50. évfordulóját is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés