Connect with us

technokrata

Motorola Q kommunikátor a jövő héten!?

Kütyük

Motorola Q kommunikátor a jövő héten!?

A Motorola elnök-vezérigazgatója szerint a Motorola Q készülék várhatóan már a jövő héten meg fog jelenni a kereskedelmi forgalomban.

˝Enyhe késésben vagyunk, hiszen korábban úgy gondoltuk, hogy már januárban megjelenhet a Motorola Q. Most viszont már tényleg csak az utolsó simítások vannak hátra˝ – nyilatkozta Ed Zander, a Motorola első embere.


Zander a késés pontos okával kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni, mindössze csak annyit mondott, hogy a Motorola Q sokkal összetettebb termék, mint azt korábban gondolták. A hivatalosan 2005 harmadik negyedévében bejelentett Motorola Q-nak az eredeti tervek szerint 2006 első negyedévében kellett volna debütálnia a piacon.

Az új kommunikátor hagyományos kialakítással bír, legfontosabb ismertetőjele pedig a teljes értékű QWERTY billentyűzet. Az operációs rendszer szerepét ezúttal a Microsoft vadonatúj mobil szoftvere, a Windows Mobile 5.0 tölti be, mely optimalizálva van többek közt a Microsoft Exchange 2003-mal történő együttműködésre.

A TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző 320×240 pixeles felbontással rendelkezik, 16 bites színmélységének köszönhetően pedig több mint 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A beépített digitális fényképezőgép egy 1,3 megapixeles képszenzorra épül, így segítségével maximum 1.280×960 pixeles felbontású fotókat lehet készíteni. Ezenkívül pedig természetesen a vaku, illetve az MPEG4 videórögzítési funkció sem hiányzik a szolgáltatási körből.

A Moto Q-ban 64 MB belső memória teljesít szolgálatot, a telefon bővítőslotjába pedig miniSD (Secure Digital) memóriakártyákat lehet behelyezni. A gyári csomagban egyébként egy 128 MB kapacitású kártyát találunk majd.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) működésre képes, GPRS Class 10 (4+1/3+2 időrés) és EDGE kompatibilis smartphone 116 milliméter hosszú és 63 milliméter széles, vastagsága pedig alig 11,5 milliméter. Említést érdemel továbbá a Bluetooth támogatás, az MP3/AAC lejátszó alkalmazás, valamint a miniUSB interfész.

Először egyébként a telefon CDMA verziója fog napvilágot látni, és csak ezt követően kezdődik majd a GSM változat forgalmazása.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin