Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarország első Online Állásbörzéje

Kütyük

Magyarország első Online Állásbörzéje

A Magyarországon egyedülálló rendezvény 2006. május 2. és 5. között zajlott; a „helyszín” a CV-Online weboldalán található fórum volt.

Az Interneten képviseltették magukat a cégek virtuális standokkal, melyek rövid leírást tartalmaztak a vállalatokról, a felvételi folyamatról, az ajánlott pozíciókról és feltételekről. Az álláskeresők a hagyományos állásbörzékhez hasonlóan a jelentkezésen túl kérdéseket is tehettek fel a résztvevőknek. Mivel az Online Állásbörze internet kapcsolattal bárhonnan elérhető volt, az álláskeresőknek nem kellett több száz kilométert utazniuk ahhoz, hogy részt vehessenek. Hogy közvetlenebb, oldottabb legyen a kommunikáció az álláskeresők és az álláskínálók között, utóbbiak fényképpel is színesíthették standjukat.

Az állásbörzén 74 cég vett részt, a legkülönbözőbb tevékenységi területekről. Többek között informatikai, építési, gyógyszeripari, kereskedelmi, oktatási tevékenységet végző vállalatok képviseltették magukat, így bárki találhatott számára megfelelő pozíciót.

„Az álláskeresők igen aktívak voltak. Oldalunk látogatottsága ezen a héten jóval magasabb volt a szokásosnál. Az állásbörze oldalaira több mint 30.000-en látogattak el a fenti időszak alatt, s közel 350 hozzászólás érkezett. Tapasztalataink szerint azon cégektől kérdeztek többen, akik éltek a fénykép feltöltésének lehetőségével, hiszen így nem csak a válaszolók nevét, de az arcát is láthatták a kérdezők. A kérdések és válaszok között most is lehet böngészni a CV-Online fórum oldalán, így azok, akik nem látogattak el az Online Állásbörzére, utólag is hasznos információkhoz juthatnak.” – fejtette ki Szabó Szilvia, a CV-Online magyarországi vezetője.

Az álláskeresők és állást kínálók is elégedettek voltak a kezdeményezéssel. A visszajelzések alapján kedvező fogadtatásra talált az, álláshirdetésekkel kapcsolatos kérdéseiket azonnal feltehették az álláskeresők a munkaadóknak. Az állásbörze hatékonyságát igazolja az is, hogy a hirdetésekre való jelentkezés után több álláskeresőt már másnapra behívtak interjúra.

A résztvevő vállalatok szempontjából is eredményes volt a rendezvény, hiszen igen sok jelentkezés érkezett a felkínált pozíciókra. Érdekesnek tartották a kezdeményezést, és már többen jelezték, hogy a következő Online Állásbörzén is részt szeretnének venni. A rendezvény beváltotta, sőt túl is haladta a hozzá fűzött reményeket, ezért a CV-Online a jövőben is megtartja az állás keresés és hirdetés ezen egyedi módját.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés