Connect with us

Hirdetés

technokrata

Botrány: a Samsung az Apple-től és a Microsofttól lopott

Kütyük

Botrány: a Samsung az Apple-től és a Microsofttól lopott

A Samsung megváltoztatta legújabb, Skin sorozatú mobiltelefonjainak grafikus menürendszerét, miután olyan vádak érték a céget, hogy egyszerűen lemásolta az Apple és a Microsoft egyes designelemeit.


A különböző internetes közösségekben az elmúlt időkben több profi grafikus és egyszerű felhasználó is észrevételezte, hogy a Samsung új telefonjainak grafikus kezelőfelülete rendkívüli módon hasonlít bizonyos Apple és Microsoft design megoldásokra.

A kereskedelmi forgalomban áprilisban debütált Samsung Skin telefonok menüjében a jegyzetkészítő alkalmazás ikonja gyakorlatilag egy az egyben az Apple iMac számítógépeken alkalmazott szoftver egyik grafikus elemének a másolata. A dél-koreai gyártó a Microsofttól is lopott néhány ötletet, így például a telefonkönyv ikon nagyon hasonlít az MSN Messenger bizonyos grafikus megoldásaihoz.

˝Elkövettünk néhány hibát az új termék kifejlesztése közben, a kifogásolt grafikus elemeket azonban máris kicseréltük az érintett mobiltelefonokon˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Shung Kook-hyun, a Samsung egyik vezető munkatársa.

Chung elmondta, hogy a kereskedésekből visszahívták az összes érintett készüléket, a korábban Skin modelleket vásárlók pedig egy egyszerű szoftverfrissítéssel orvosolhatják a problémát. Ezek a szétcsúsztatható kialakítású, Bluetooth-os telefonok egyébként mindössze 13,9 milliméter vastagok, digitális fényképezőgépük pedig 1,3 megapixeles felbontással bír.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés