Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csak minden századik mobilos néz videót a telefonján

Kütyük

Csak minden századik mobilos néz videót a telefonján

Szakértők szerint sokat kell még várnunk addig, míg széles körben el fog terjedni a mobiltelefonok relatíve kis méretű kijelzőjén történő videó- és TV-nézés.


Az NPD Group piackutató cég egyik friss jelentéséből kiderül, hogy a 2006 februárjában használatban lévő mobiltelefonoknak csak mintegy 28 százaléka volt alkalmas digitális videólejátszásra, de ami ennél is lehangolóbb, hogy a felhasználóknak csupán 1 százaléka használja készüléke videós funkcióit. Némi pozitívum, hogy a mobil előfizetők 12 százaléka nyilatkozta azt, hogy az elkövetkezendő hat hónapban nagy valószínűséggel ki fogja próbálni, hogy hogyan lehet mobiltelefonja kijelzőjén videókat nézni.

˝A mobiltelefonos prémium szolgáltatások még csak nagyon rövid ideje vannak jelen a piacon, és a mobil videószolgáltatásoknak bizony sok idő kell még ahhoz, hogy széles körben el tudjanak terjedni. A folyamat felgyorsításában rendkívül fontos szerepe van annak, hogy a mobil operátorok, a szolgáltatások üzemeltetői, illetve a multimédiás tartalmak készítői mennyire képesek felismerni a hétköznapi emberek igényeit és mennyire képesek megfelelni azoknak˝ – nyilatkozta Drew Hull, az NPD Group egyik vezető munkatársa.

A mobiltelefonjukon videós szolgáltatásokat használók jelenleg átlagosan havi 10 dollár körüli összeget fizetnek ki ezekért a szolgáltatásokért, a leendő előfizetők viszont azt mondják, hogy maximum havi 6-8 dollárt lennének hajlandóak kifizetni mindezért. A felmérés rávilágított többek közt arra is, hogy a felhasználókat nem is annyira a letölthető videók, hanem sokkal inkább az élő TV műsorok érdekelnék.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés