Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lehengerlő tudású, ˝mindent egyben˝ mobil készülék!

Kütyük

Lehengerlő tudású, ˝mindent egyben˝ mobil készülék!

Van szerencsénk bemutatni olvasóinknak a világ talán legnagyobb tudású mobil készülékét.


Az Averatec által bejelentett AHI tulajdonképpen nem más, mint egy mobiltelefonnal ötvözött, ultra-kompakt mini számítógép. A vízszintes irányban tartandó készülék kijelzőt tartalmazó középső része felcsúsztatható, és így bukkan elő az érdekes formájú, QWERTY kiosztású billentyűzet.

Vezeték nélküliség tantárgyból csillagos ötöst érdemel a kis masina. Az AHI nem csak a jó öreg GPRS-, hanem a szélsebes 3G hálózatokban is használható, így például akár videótelefonos hívásokat is lebonyolíthatunk a segítségével – a kijelző felett található a videóhívásokhoz szánt kamera. E mellett egyébként egy 2 megapixeles másik fényképezőgép is került a készülékbe, tehát ezzel kapcsolatban sem lehet egy rossz szavunk sem. Nem mellékesen a fejlesztők még egy GPS helymeghatározó modulról, egy 802.11g szabványú Wi-Fi kontrollerről, valamint két USB 2.0 portról is gondoskodtak.

A 186x90x33 milliméteres méretekkel, illetve 730 grammos tömeggel rendelkező újdonságon egy teljes értékű Windows XP Home SP2 operációs rendszer teljesít szolgálatot. Az átlagon felüli számítási teljesítményről egy mindössze 5 W-os fogyasztású Intel Celeron M ULV processzor gondoskodik, ami mellett továbbá még 512 MB memóriát is találunk.

Az 5 colos képátlójú TFT kijelző SXGA felbontással büszkélkedhet, ezenkívül szólnunk kell még a 10/100 Mbit-es Ethernet vezérlőről, az SD/MMC bővítőhelyről, valamint a Bluetooth kompatibilitásról.

A kereskedelmi forgalomban várhatóan idén karácsonykor debütáló Averatec AHI 3G-t és GPS-t nélkülöző alapmodellje 499 euróba fog kerülni, a minden földi jóval ellátott csúcsmodell ára pedig 899 euró lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés