Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érkezőben a Samsung sebességbajnok 3,5G mobilja

Kütyük

Érkezőben a Samsung sebességbajnok 3,5G mobilja

Az FCC a napokban áldását adta a Samsung zx20-ra, ami azt jelenti, hogy hamarosan a kereskedelmi forgalomban is elérhető lesz a világ első 3,5G mobiltelefonja.


A négynormás (850/900/1800/1900 MHz) GSM modullal ellátott mobil a GPRS és az EDGE adatátviteli technológiát is támogatja, ez azonban még csak a kezdet.

A 3G (UMTS) támogatástól ma már nem igazán esünk hasra, ellenben a 3,5G (HSDPA) technológia ma még egyelőre unikumnak számít a piacon. Míg a 3G legfeljebb 384 Kbit/s-os letöltést biztosít a számunkra, addig a 3,5G révén már 1,8 Mbit/s-os sávszélesség is elérhető, ami ráadásul a későbbiekben 3,6, 7,2, illetve akár 14,4 Mbit/s-ra is gyorsítható lesz. Európában mostanság indulnak be az első kereskedelmi HSDPA szolgáltatások, melyek nemzetközi és hazai tesztjei már hosszú hónapok óta folynak.

A széthajtható kialakítású Samsung zx20 TFT technológiájú belső kijelzője 176×220 pixeles felbontású és 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni, a digitális fényképezőgép segítségével pedig maximum 1,3 megapixeles felbontásban fotózhatunk. A sötétben történő fotózást LED-alapú vaku segíti.

A kereskedelmi forgalomban várhatóan valamikor 2006 második negyedévében debütáló Samsung zx20 Bluetooth 2.0 kompatibilis, 50 MB-os belső memóriája pedig microSD (TransFlash) memóriakártyák segítségével bővíthető.

A várható árat egyelőre sűrű homály fedi.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés