Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szenzáció: ADSL2+ gyalázó, 28 Mbit-es mobil Internet!

Kütyük

Szenzáció: ADSL2+ gyalázó, 28 Mbit-es mobil Internet!

Az Ericsson szépen lassan már az egekbe emeli a mobil internetezés sebességét.

A svéd vállalat komoly erőkkel képviseltette magát a napokban Las Vegasban megrendezett CTIA Wireless szakkiállításon. Az Ericsson ezt a rendezvényt használta fel arra, hogy bejelentse: a HSPA (High Speed Packet Access) technológia segítségével immár mobil körülmények között is elérhető 28, azaz huszonnyolc Mbit/s adatátviteli sebesség. Összehasonlításképp, a jelenlegi ADSL2+ internetkapcsolatok segítségével – vezetékek használatával – körülbelül 20 Mbit/s-os sávszélesség biztosítható.

Ezt az elképesztően nagy mobil sávszélességet a MIMO (Multiple Input Multiple Output) technika használatával érte el az Ericsson, melynek lényege, hogy a jeleket egyszerre több csatornán és antennával küldik, illetve fogadják. A HSPA egyébként a HSDPA (gyors letöltés) és a HSUPA (gyors feltöltés) kombinációjának tekinthető.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor indulnak majd be az első villámgyors HSPA mobil szolgáltatások.

Hazánkban jelenleg a T-Mobile és a Pannon GSM folytat előrehaladott HSDPA (3,5G) teszteket, mely technológia esetében 14,4 Mbit/s jelenti a sebességplafont. A jelenleg használatos UMTS (3G) maximális letöltési sebessége 384 Kbit/s.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés