Connect with us
Hirdetés

technokrata

BenQ-Siemens: le kell győzni az LG-t és a Sony Ericsson-t!

Kütyük

BenQ-Siemens: le kell győzni az LG-t és a Sony Ericsson-t!

A BenQ Mobile nagyon komoly tervekkel rendelkezik a közeljövőre vonatkozóan.


A német Siemens mobiltelefon gyártó részlegét tavaly felvásárolt tajvani BenQ marketing igazgatója a hannoveri CeBIT kiállításon azt nyilatkozta, hogy a BenQ Mobile az idei esztendő végén már a negyedik legnagyobb mobilgyártó szeretne lenni. Emberünk elmondta, hogy ebben rendkívül komoly szerepet játszanak majd azok a telefonok, melyeket januárban Berlinben, februárban Barcelonában (3GSM Világ Kongresszus), illetve márciusban Hannoverben (CeBIT) lepleztek le a cég munkatársai.

Az első pozitív jelek egyébként már most is felfedezhetőek a vállalat háza táján, hiszen például a januári gazdasági eredmények javulást mutattak az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Tudni lehet továbbá, hogy a BenQ-Siemens márkajelzésű mobiltelefonok a jövőben elsősorban kínai és német gyártósorokon fognak készülni.

Mint ismeretes, a mobilpiaci aranyérmet immár hosszú ideje a finn Nokia tudhatja magáénak, mely vállalat 2005-ben mintegy 32,5 százalékos piacrészt szerzett magának. A második helyen az amerikai székhelyű Motorola tanyázik, még pedig 17,7 százalékos piaci részesedés birtokában. A bronzérmes dél-koreai Samsung a piac mintegy 12,7 százalékát uralja, a negyedik és ötödik helyen pedig a 6,7 százalékos piacrészű LG és a 6,3 százalékos piacrészű Sony Ericsson következik.

A Gartner adatai szerint a BenQ-Mobile jelenleg a hatodik helyen tartózkodik, megközelítőleg 3,5 százalékos részesedést birtokolva.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés