Connect with us

Hirdetés

technokrata

Figyelem: az SMS-ezés káros lehet az egészségünkre!

Kütyük

Figyelem: az SMS-ezés káros lehet az egészségünkre!

Nem árt vigyázni, ugyanis a túlzásba vitt mobilüzenet küldözgetés adott esetben akár egészség károsító hatású is lehet!

Az SMS-ek megírásában nem csak elfárad a kezünk, hanem ezenkívül meg is sérülhet a hüvelykujjunk, vagy például a csuklónk – derül ki egy a napokban napvilágot látott friss tanulmányból.

A Virgin Mobile nevezetű brit mobil operátor által készített felmérés szerint Nagy-Britanniában mostanság évente mintegy 3,8 millió olyan pácienst kezelnek az orvosok, akik kézsérülései a túlzásba vitt SMS gépelésre vezethetők vissza. A kutatók felhívják a figyelmet arra, hogy öt év alatt nem kevesebb mint 38 százalékkal nőtt az ilyen és hasonló esetek száma.

Közismert, hogy a szigetországban roppant nagy népszerűségnek örvend az SMS-ezés. A brittek 12 százaléka naponta 20 darab, vagy annál több rövid szöveges üzenetet küld ismerőseinek, 10 százalékuk pedig naponta akár 100 SMS-t is szokott írni.

Ahogy az egy nemrégiben közölt másik felmérésből kiderül, a mobilosok mind a mai napig az SMS-ezést és a normál hanghívásokat használják a legtöbbet, míg például a videótelefon, mobil internet és MMS szolgáltatások használati aránya rendkívül alacsony.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés