Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia ismét hozzájárul a 3G elterjedéséhez

Kütyük

A Nokia ismét hozzájárul a 3G elterjedéséhez

A WCDMA szerződések és telepítések terén vezető Nokia arról számolt be, hogy a kicsi és moduláris Nokia Flexi WCDMA bázisállomását új frekvenciasávokon használható változatban is piacra dobja.

A 3GSM világkongresszuson bemutatott bázisállomás 2006 második negyedévében kerül a piacra. A Nokia Flexi WCDMA bázisállomás által lefedett frekvenciasávoknak köszönhetően a 3G szolgáltatók az egész világon költséghatékonyan építhetik ki 3G hálózatukat.

A Nokia Flexi WCDMA bázisállomás 2006 második félévétől a 2100 MHz, az 1700 MHz, az 1800 MHz, és az 1700/2100 MHz IMT-2000 frekvenciához is kapható lesz. A berendezés 2007 első félévében többek között a 850 MHz, a 900 MHz, és az 1900 MHz frekvenciasávhoz is elérhető lesz, a későbbiekben pedig a piac igényei szerint jelennek meg újabb változatok.

A Fira de Barcelona 8. csarnokában található Nokia standon Nokia Flexi WCDMA bázisállomást, és a kereskedelmi forgalomban már kapható Nokia készüléket használó élő videohívás-bemutatóra került sor. A nagy kapacitású Nokia Flexi WCDMA bázisállomás kicsi, könnyű, moduláris, a jövőbeli fejlesztésekkel lépést tartó rendszer, amely alacsonyabb üzemeltetési költségei és tőkeigénye miatt a bázisállomásokkal kapcsolatos összes kiadás akár 70 százalékának megtakarítását eredményezheti.

A Nokia a HSPA (nagy sebességű csomagkapcsolt hozzáférés) terén megszerzett elsőségét több mint húsz, HSDPA (nagy sebességű letöltés csomag hozzáféréssel) szállítására vonatkozó szerződés illusztrálja. A HSDPA technológia nagyobb kapacitást és sebességet biztosít például olyan 3G alkalmazások számára, mint a mobil e-mail vagy a folyamatosan letöltődő mobil tévé. A Nokia WCDMA egyszerű szoftverfrissítéseként telepíthető HSDPA szoftvert a vállalat már több ügyfelének szállította. A HSDPA már elérhető a Nokiánál, amely a konferencián már a következő lépést, az innovatív, sík architektúrájú Nokia Internet-HSPA megoldást mutatta be szolgáltatói ügyfeleinek. A Nokia Internet-HSPA nagysebességű mobil adatelérést biztosít a sok adattal dolgozó mobil üzleti és fogyasztói alkalmazások, valamint a VoIP számára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés