Connect with us

technokrata

Özönlenek a Kínában gyártott mobiltelefonok

Kütyük

Özönlenek a Kínában gyártott mobiltelefonok

Kínából az elmúlt években szépen lassan mobiltelefon gyártó nagyhatalom lett.


A legfrissebb jelentésekből kiderül, hogy a tavalyi esztendőben Kínából több mint 228 millió darab mobil készüléket exportáltak külföldre, ami nem kevesebb mint 56 százalékos növekedést jelent a 2004-es adatokhoz képest. Az exportált telefonok értéke meghaladta a 20 milliárd dollárt, ami ugyancsak jelentős, közel 46 százalékos növekedést hozott.

A Kínában előállított mobiltelefonoknak egyébként túlnyomó része, mintegy 95 százaléka más országokban kifejlesztett készülék, tehát ezeknek a telefonoknak csak a gyártása folyik Kínában. A kínai branddel ellátott telefonok száma tavaly alig érte el a 10 milliót.

A piacvezetőként nyilvántartott kínai brand, a Ningbo Bird 2004-ben még csak 3,3 millió telefont, 2005-ben viszont már 6 millió mobilt exportált – többek közt olyan nagy és neves nemzetközi szolgáltatóknak, mint például az AT&T, az Orange, vagy a Vodafone.

A Ningbo Bird mellett komoly fejlődésen ment keresztül a Lenovo is, mely az elmúlt hónapokban számos, igen csak figyelemre méltó tudású mobilt jelentett be, ezenkívül pedig a hazánkban nemrégiben felbukkant ZTE és a Huawei Technologies sem panaszkodhat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin