Connect with us

Hirdetés

technokrata

Özönlenek a Kínában gyártott mobiltelefonok

Kütyük

Özönlenek a Kínában gyártott mobiltelefonok

Kínából az elmúlt években szépen lassan mobiltelefon gyártó nagyhatalom lett.


A legfrissebb jelentésekből kiderül, hogy a tavalyi esztendőben Kínából több mint 228 millió darab mobil készüléket exportáltak külföldre, ami nem kevesebb mint 56 százalékos növekedést jelent a 2004-es adatokhoz képest. Az exportált telefonok értéke meghaladta a 20 milliárd dollárt, ami ugyancsak jelentős, közel 46 százalékos növekedést hozott.

A Kínában előállított mobiltelefonoknak egyébként túlnyomó része, mintegy 95 százaléka más országokban kifejlesztett készülék, tehát ezeknek a telefonoknak csak a gyártása folyik Kínában. A kínai branddel ellátott telefonok száma tavaly alig érte el a 10 milliót.

A piacvezetőként nyilvántartott kínai brand, a Ningbo Bird 2004-ben még csak 3,3 millió telefont, 2005-ben viszont már 6 millió mobilt exportált – többek közt olyan nagy és neves nemzetközi szolgáltatóknak, mint például az AT&T, az Orange, vagy a Vodafone.

A Ningbo Bird mellett komoly fejlődésen ment keresztül a Lenovo is, mely az elmúlt hónapokban számos, igen csak figyelemre méltó tudású mobilt jelentett be, ezenkívül pedig a hazánkban nemrégiben felbukkant ZTE és a Huawei Technologies sem panaszkodhat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés