Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony Memory Stick Micro: új mini memóriakártya telefonokba

Kütyük

Sony Memory Stick Micro: új mini memóriakártya telefonokba

A Sony bejelentette, hogy márciusban egy újfajta memóriakártya típust fog bevezetni a piacra.


A Memory Stick Micro (M2) nevezetű új memóriakártyákat már az első pillanattól kezdve mobiltelefonos felhasználási környezetekbe fejlesztették ki, ennek megfelelően rendkívül kis méretűek, kapacitásuk viszont igen nagy. Az újgenerációs kártyák természetesen a régi bővítőhelyekben is használhatók lesznek, ehhez azonban szükség lesz egy speciális adapterre.

A Memory Stick Micro körülbelül negyedakkora helyfoglalású, mint a korábbi Memory Stick PRO Duo, vastagsága pedig mindössze 1,2 milliméter. Az újdonság dual-voltage működésű, tehát az 1,8 V mellett a 3,3 V-os feszültséget is támogatja. Ez utóbbi a Memory Stick PRO termékekkel való kompatibilitás megőrzése miatt szükséges.

A tegnap bejelentett Sony Ericsson M600i egyébként a világ első mobiltelefonja, mely alaphelyzetben képes fogadni a Memory Stick Micro-kat.

A Sony márciusban 256 MB-os és 512 MB-os változatban dobja piacra az új kártyákat és májusban érkezik majd az 1 GB kapacitású csúcsmodell. A gyártó munkatársai elmondták, hogy a Memory Stick Micro árazása a Memory Stick PRO Duo-éhoz lesz hasonlatos.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés