Connect with us

Hirdetés

technokrata

Villámgyors mobil Internet – élőben Magyarországon!

Kütyük

Villámgyors mobil Internet – élőben Magyarországon!

Évzáró sajtótájékoztatóján az Ericsson Magyarország a T-Mobile élő harmadik generációs hálózatán keresztül nyilvános HSDPA (High Speed Downlink Packet Access – Nagysebességű Csomagkapcsolt Letöltés) bemutatót tartott, először Magyarországon.

A bemutató során a résztvevők egy nagyfelbontású TV-készüléken egyidőben tekinthették meg az úgynevezett ˝video streaming˝ működését ˝hagyományos˝ 3G rádiós technológiával és annak továbbfejlesztett változatán, a HSDPA technológia segítségével. A sajtó képviselői egy tetszőleges, interneten keresztül elérhető rövidfilmet láthattak.

A képernyőn egymás mellett lehetett élvezni a 3G technológián 384 Kbps sebességgel és a HSDPA technológiával 1,8 Mbps sebességgel lejátszott filmet. A TV nagy felbontása tette lehetővé, hogy a nagysebességű 3G és az átlag ADSL sebességet meghaladó HSDPA technológia közötti különbséget látványosan bemutassuk.

A T-Mobile Magyarország a jelenlegi 3G hálózat egy részére telepítve készíti elő az újdonság bevezetését. A sikeres tesztek és a megfelelő eszközök – pl HSDPA mobiltelefonok és kártyatelefonok – piacra kerülése esetén a T-Mobile már 2006 első felében megkezdi a kiépítést teljes 3G hálózatán.

Az Ericsson HSDPA-megoldása már üzemben van Ázsia, a Közel-Kelet, Afrika, Európa és Észak-Amerika 15 országában. A megoldás mind a 15 országban ˝élesben˝, élő hálózati környezetben üzemel, akár 3,6 Mbps adatátviteli sebességet biztosítva előfizetői irányban. A szolgáltatók jelenleg fedezik fel a 3G/HSDPA-szolgáltatásokat világszerte, készülve a gyors kereskedelmi bevezetésre.

A harmadik generációs hálózatok továbbfejlesztett változata, a HSDPA, 14,4 Mbps-os letöltési sebességet tesz lehetővé. A hálózatüzemeltetők ilyen módon több, mint kétszeresére növelhetik a hálózat kapacitását és gyorsabbá válik a különböző interaktív szolgáltatások válaszideje is. A szélessávú mobil hálózaton keresztül bárhol elérhetővé váló e-mail, on-line zene- és videoletöltés, internet- és mobil TV szolgáltatások teljes egészében kihasználják a HSDPA nyújtotta lehetőségeket, elősegítve ilyen módon a tömeges elterjedést.

A WCDMA a vezető harmadik generációs technológia, amelyet a világ tíz legnagyobb mobil szolgáltatója közül nyolcan már bevezettek. Az Ericsson várakozása szerint 2007-re az előfizetők közel nyolcvan százalékát a GSM/EDGE/WCDMA család fogja kiszolgálni, ahol a piacvezető Ericsson 35 %-os piaci részesedéssel rendelkezik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés