Connect with us

technokrata

UMTS-WLAN Router és 3,5G a sógoréknál

Kütyük

UMTS-WLAN Router és 3,5G a sógoréknál

Az osztrák mobilpiac vezető szolgáltatója, a mobilkom austria a Cisco segítségével egy vadonatúj terméket jelentett be.


Ezúttal nem egy mobiltelefonról, hanem egy úgynevezett UMTS-WLAN Routerről van szó. A speciális router érdekessége, hogy elülső részén egy PCMCIA bővítőslot kapott helyet, melybe a Vodafone UMTS Connect Cardot kell behelyezni. Ez utóbbi egyébként nem képezi részét az alapcsomagnak.

A mobilkom austria UMTS-WLAN Router eszköze négy szabványos (RJ-45) LAN csatlakozó aljzattal rendelkezik és a 802.11g vezeték nélküli hálózati szabványnak köszönhetően nem kevesebb mint 54 Mbit/s-os adatátviteli sebességre képes.

Az operátor jelenlegi harmadik generációs (3G) mobil szolgáltatása 384 Kbit/s-os letöltési sávszélességet biztosít az előfizetők részére, ami egy belépőszintű ADSL kapcsolat szintjének felel meg. Ez egy egyfelhasználós esetben elegendő lehet, ám a router által biztosított lehetőségeket kihasználva, négy felhasználó esetében már igen csak karcsú. Éppen ezért a mobilkom austria bejelentette, hogy az idei év végén, illetve a jövő év elején elindítja 3,5G szolgáltatását.

A vállalat munkatársai elmondták, hogy a HSDPA technológia révén már a kiépítés első fázisában legalább 1,6 Mbit/s-os mobil sávszélesség lesz elérhető. A HSDPA ezenkívül még a válaszidőre is rendkívül jó hatással lesz.

A UMTS-WLAN Router ára 199 euró, vagyis mintegy 50 ezer forint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin