Connect with us

Hirdetés

technokrata

10-ből 8 előfizető GSM mobilt használ

Kütyük

10-ből 8 előfizető GSM mobilt használ

A GSM szabvány továbbra is egyértelműen domináns szerepet játszik a mobiltelefon piacon – derül ki egy friss jelentésből.

A 3G Americas egyik, a napokban publikált tanulmánya szerint az idei esztendő harmadik negyedévében több mint 112 millióval növekedett a GSM (GPRS, EDGE, UMTS/HSDPA) előfizetők száma. Ennek köszönhetően jelenleg már több mint 1,6 milliárd GSM felhasználót regisztrálnak az operátorok, a GSM technológia piaci részesedése pedig elérte a 77,6 százalékot.

A 3G Americas felmérése szerint a világ 212 országában jelen pillanatban mintegy 670 mobiltelefonos szolgáltató használja ki a GSM-ben rejlő lehetőségeket, tehát bizton állítható, hogy egyetlen másik mobil szabvány sem képes felvenni a harcot vele.

A GSM többek közt az amerikai kontinensen is jól teljesít, ahol is egyre több CDMA és TDMA szolgáltatást állítanak át GSM-re. Ebben a régióban 2004 harmadik negyedéve és 2005 harmadik negyedéve között mintegy 85 millió új GSM előfizetőt regisztráltak – ez a CDMA-énál körülbelül 3,5-szer nagyobb növekedést jelent. Ausztráliában is hasonló jelenségnek lehetünk tanúi: a Telstra operátor nemrégiben jelentette be, hogy jelenlegi CDMA hálózatát 3G-re (UMTS) kívánja lecserélni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés