Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vadonatúj okostelefon: nagy tudás – kis méret

Kütyük

Vadonatúj okostelefon: nagy tudás – kis méret

A tajvani HTC hamarosan egy újabb, nagy tudású mini Pocket PC telefonnal fog előrukkolni.


A HTC Prophet fejlesztési kódnevű készülék várhatóan valamikor az idei esztendő végén jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban, így egyelőre még nem minden specifikációja ismeretes. Azt viszont már most tudni lehet, hogy a GSM rendszerű telefon nem csak a GPRS-t, hanem a nála jelentősen nagyobb adatátviteli sebességet biztosító EDGE-et is támogatja, ezenkívül pedig Bluetooth és Wi-Fi kompatibilitást is kapnak a vásárlók.

A méretes érintőkijelző 240×320 pixeles felbontással rendelkezik és mintegy 65 ezer színárnyalatot képes a szemünk elé tárni. Az integrált digitális fényképezőgép hozza a tőle elvárható szintet: a kamera 2 megapixeles felbontású és a vaku révén sötétben is alkamas fotózásra.

A készülék lelke egy 416 MHz-es működési frekvenciájú Intel XScale mikroprocesszor, viszont a belső memória mérete egyelőre ismeretlen. A HTC Magicianhoz nagy mértékben hasonlító, ám annál némileg vékonyabb HTC Prophet-en a Microsoft legfrissebb mobil operációs rendszere, a Windows Mobile 5.0 teljesít szolgálatot, ezenkívül szólnunk kell még a beépített sztereó FM rádióról, valamint a fejlett kézírásfelismerési technológiákról.

A HTC Prophet árát egyelőre sűrű homály fedi.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés