Connect with us

technokrata

Vadonatúj Nokia VoIP szerver

Kütyük

Vadonatúj Nokia VoIP szerver

A madridi Broadband World Forum 2005 rendezvényen a Nokia szolgáltatók számára készült átfogó megoldás-portfolióval szilárdította meg a vezetékes és mobilhálózatok konvergenciája terén betöltött vezető szerepét.

A Nokia többek között bemutatta az Internet-protokoll (IP) alapú hangszolgáltatást biztosító VoIP szervert is.

A Nokia Madridban bemutatott vezetékes-mobil konvergencia (FMC) megoldása zavartalan átmenetet biztosít a vezetékes, a mobil, és a hibrid hálózatot üzemeltető szolgáltatók számára a jelenlegi és a következő generációs hálózatok között. A végponttól végpontig terjedő Nokia FMC megoldással a vezetékes szolgáltatók a kábeles hálózaton újfajta szolgáltatásokat és csatlakozási módokat kínálhatnak. A megoldásnak köszönhetően az előfizetők a hozzáférési módtól függetlenül a vezetékes, a DSL, a cellás, a WLAN vagy az UMA hálózatokon egyaránt ugyanolyan szolgáltatást élvezhetnek.

A Nokia VoIP szerver ráadásul olyan hordozószintű, szabványokon alapuló megoldással bővíti a Nokia egységes gerinchálózati portfolióját, amellyel a konvergáló hálózatokon is lehetőség nyílik a ˝Voice over IP˝ szolgáltatások biztosítására. A Nokia VoIP szervert jelenleg több kulcsfontosságú szolgáltató teszteli, a telepítések pedig várhatóan 2006 első félévében kezdődhetnek meg.

A Nokia VoIP szerver megfelel a 3GPP és az ETSI TISPAN által előírt szabványoknak, így a különböző szolgáltatók hang-, illetve SIP-vezérelte VoIP-szolgáltatásainak a hozzáféréstől független konvergenciája valósulhat meg. A Nokia VoIP szerverrel a vezetékes és a mobilszolgáltatók többek között hívófél-azonosítót és SMS szöveges üzenetküldést is tartalmazó VoIP szolgáltatást biztosíthatnak ügyfeleik részére.

A Nokia VoIP szerver a konvergencia irányába tett első lépésként a vezetékes hálózatba önmagában is integrálható. A megoldás ugyanakkor alkalmazásszerverként az IMS keretein belül is telepíthető. A Nokia VoIP szerver tökéletesen kiegészíti a Nokia IMS megoldást, így az egész rendszer a hangszolgáltatások mellett, illetve a vezeték nélküli és kábel-alapú csomag-hozzáférésű hálózatok használatának egységes kommunikációs élményén túlmenően olyan SIP-alapú multimédiás szolgáltatásokat is lehetővé tesz, mint a videomegosztás.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin