Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érkezőben egy Apple okostelefon?

Kütyük

Érkezőben egy Apple okostelefon?

Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, hamarosan egy újabb mamutcég fog megjelenni a mobiltelefon piacon.


Az eddigiekben elsősorban számítógépeiről, illetve hordozható digitális zenelejátszóiról ismert Apple egyes források szerint a közeljövőben egy saját fejlesztésű mobil készüléket fog kiadni. Ezt támasztja alá többek közt, hogy Ed Zander, a második legnagyobb mobilgyártóként jegyzett Motorola elnök-vezérigazgatója a napokban megrendezett Emerging Technologies Conference keretein belül azt nyilatkozta, hogy csupán idő kérdése, hogy az Apple egy saját okostelefonnal rukkoljon elő. Az egyelőre meglehetősen titokzatos Apple smartphone specifikációi, illetve várható debütálási időpontja egyelőre ismeretlen.

Mint ismeretes, a Motorola nemrégiben jelentette be a világ első olyan mobiltelefonját, melynek segítségével igénybe vehető az Apple féle roppant sikeres iTunes szolgáltatás. Ezzel a készülékkel a zenekedvelő felhasználó asztali számítógépre telepített iTunes jukebox-ból kedvenc számai közül akár 100-at is áttölthet mobil készülékére.

A Motorola ROKR kiválóan használható az iPod-dal már rendelkezők számára is, a már telepített iTunes szoftver segítségével az asztali számítógép felismeri a telefont és tetszés szerint tölthető a telefonra a PC-n tárolt zene. A Motorola ROKR típusú készüléke színes kijelzővel rendelkezik, amelyen megtekinthető a zeneszámok listája, továbbá beépített kettős sztereó hangszóróval és sztereó fejhallgatóval, amely a mikrofonnal ellátott mobil fejhallgató funkcióját is betölti. A zenerajongó egy USB csatlakozón keresztül töltheti le iTunes tárából – véletlenszerű automatikus vagy manuálisan letöltéssel – mobil készülékére kedvenc zeneszámainak listáját, az audiobook-ot, illetve a Podcast-ot. A Motorola ROKR automatikusan szünetelteti a zene lejátszását, ha hívás fut be, és felkínálja a zenehallgatás lehetőségét az üzenetek ellenőrzése vagy fotózás közben.

A Motorola ROKR 2005 utolsó negyedévében Magyarországon is elérhető lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés