Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobiltelefon pontatlanabbá tesz bennünket

Kütyük

A mobiltelefon pontatlanabbá tesz bennünket

A mobiltelefonok széles körben történő elterjedés óta az emberek élete kevésbé jól szervezett, mint korábban, így például sokan késnek a megbeszélt találkozókról, lévén, hogy mobiljuk révén erről bármikor előre értesíthetik partnerüket.

Egy most publikált felmérésből kiderül, hogy a mobiltelefonja által biztosított biztonságérzet birtokában ötből egy megkérdezett személyt nem igazán érdekel a pontosság, az időben történő megérkezés. A megkérdezettek háromnegyede azt nyilatkozta, hogy sokkal flexibilisebben kezeli a barátokkal történő találkozókat, ugyanis egy akár az utolsó percben megeresztett hívás is könnyen kisegítheti őket.

A válaszadók többsége úgy vélekedik, hogy a rövid szöveges üzenetek és az elektronikus levelek révén minden korábbinál több emberrel lehet kapcsolatot tartani, ezenkívül pedig sokkal könnyebben lehet ápolni az emberi kapcsolatokat. Az Intel által 1.000 résztvevő körében készített anyag rávilágít többek közt arra is, hogy az emberek 20 százaléka az SMS és az e-mail révén sokkal több információhoz jut ismerőseivel kapcsolatban, mint korábban, amikor még nem léteztek ezek a kommunikációs eszközök.

Chris Hogg, az Intel brit marketing részlegének igazgatója az üggyel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a lakosság manapság már közel annyit tölt Internet böngészéssel, mint például zene-, vagy rádióhallgatással. A megkérdezettek hetente átlagosan 11,4 órát neteznek, 12,6 órán át hallgatnak zenét és mintegy 19,8 órányi TV adást néznek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés