Connect with us

Hirdetés

technokrata

NeoPhoneX – 18.000 regisztrált felhasználó fél év alatt

Kütyük

NeoPhoneX – 18.000 regisztrált felhasználó fél év alatt

Az EuroWeb február elején indult VoIP szolgáltatására eddig 18 ezren regisztráltak, ebből 13-14 ezer körülire tehetők az aktív felhasználók száma.

A NeoPhoneX a már négy éve sikeres NeoPhone kártya előnyeit ötvözi a VoIP nyújtotta lehetőségekkel. A felhasználók a szolgáltatás weboldalán ingyenesen regisztrálhatnak, és innen tölthetik le – ugyancsak ingyen – a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges szoftvert.

A NeoPhoneX regisztráció után minden felhasználó kap egy hatjegyű azonosítót, egy virtuális, ún. IP telefonszámot, amelyen keresztül hívásokat kezdeményezhet és fogadhat is. Ez utóbbi szolgáltatás az EuroWeb rendszerének legjelentősebb újítása: a NeoPhoneX ügyfelek nemcsak hívást kezdeményezhetnek, hanem hívhatók is, így a számítógépek teljes értékű telefont tartalmazó multimédiás központtá válnak.

Honnan hova telefonálunk?
A NeoPhone kártya használói korábban itthonról külföldre telefonáltak. A NeoPhoneX kedvező belföldi tarifái miatt ez a tendencia megváltozott, és mára már kiemelkedő az országon belüli, vezetékes hívások aránya. A belföldi hívások díja Budapestre és néhány vidéki nagyvárosba: 6 Ft 60 fillér, a többi településre 8 forint –mindez csúcsidőben. Érdemes azt is kiemelni, hogy hálózaton belül a NeoPhoneX felhasználók ingyen hívhatják egymást.

A szolgáltatás a világ bármely pontjáról igénybe vehető. Külföldről NeoPhoneX-szel hazatelefonálni egy itthoni belföldi hívás áráért lehet: csúcsidőben 6,60-8,00 Ft-ig, csúcsidőn kívül 4,40-5,90 Ft-ig. Február 4-től 5 Ft 20 filléres percdíjért lehet hívást kezdeményezni az USA-ba, Kanadába vagy Németországba telefonálni. Magyarországról a leggyakrabban hívott országok: Németország, Anglia, Svédország, Hollandia, USA, Románia és Szlovákia.

Percdíjak után az eszközök forradalma
A NeoPhoneX használatához a legegyszerűbb esetben nem kell más, mint szélessávú internet-hozzáférés és egy a számítógépre kötött fülhallgató és mikrofon együttes (headset). Aki viszont nem akar lemondani a már megszokott telefonkészülék használatáról, vagy szívesen áttér az egyre szélesebb körben terjedő IP telefonok alkalmazására, szintén találhat neki tetsző alternatívákat az EuroWeb egyre bővülő eszköz-kínálatában. A NeoPhoneX által ajánlott gyártók (Linksys, Datavox, D-link és SMC) készülékei budapesti és vidéki számítástechnikai boltokban, valamint a Photohall és a Media Markt üzleteiben is megvásárolhatók.

A közeljövő…
A telefónia hagyományait tekintve talán nem annyira váratlan a pre-paid NeoPhoneX mellett a szolgáltatás számlás (utólagos fizetésű) módozatának bevezetése mind lakossági mind pedig üzleti előfizetők számára. A NeoPhoneX hálózatán kívüli beszélgetések bonyolításához mostanáig előre fel kellett tölteni egy egyenleget. A tervezett szeptemberi bevezetés után lehetőség lesz a szolgáltatás utólagos, részletes számla alapján történő fizetésére – akárcsak a hagyományos telefon előfizetéseknél, azzal a különbséggel, hogy itt továbbra sem lesz fix előfizetési díj.

A tervek szerint többféle csomag közül választhatnak majd a számlás ügyfelek, amelyekben a percdíjak attól függően változnak, hogy mely napszakban és milyen országba történik a telefonhívás. A hálózaton belüli hívások továbbra is ingyenesek maradnak.

A NeoPhoneX-szel összesen 2,5 millió perc telefonbeszélgetést bonyolítottak idén.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés