Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre kelendőbbek az okostelefonok – visszaesőben a PDA-k

Kütyük

Egyre kelendőbbek az okostelefonok – visszaesőben a PDA-k

Miközben a nagytudású okostelefonok világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, addig a PDA eladások szépen lassan visszaesőben vannak.


A Canalys piackutató cég egyik legfrissebb felméréséből kiderül, hogy a mobil készülékek teljes piaca az idei esztendő második negyedévében mintegy 105 százalékkal növekedett. Ezen belül az okostelefonok eladási mutatói 186 százalékkal javultak, ellenben a telefon funkciókat nélkülöző kéziszámítógépekből 14 százalékkal kevesebb fogyott.

Érdekesség, hogy Európában 18 százalékkal több PDA-t adtak el, mint korábban, ami elsősorban annak tudható be, hogy ebben a régióban komoly érdeklődés mutatkozik a beépített GPS helymeghatározó modulos készülékek iránt. Szakértők szerint egyébként globálisan azért zsugorodik a PDA piac, mert a mai modern okostelefonokban lényegében már minden olyan szolgáltatás helyet kap, mely korábban csak a kéziszámítógépekben volt megtalálható, ezenfelül pedig még telefonálni is lehet ezekkel a készülékekkel.

2005 második negyedévében továbbra is a Nokia, a Palm és a RIM uralta a piacot. Az első helyezett Nokia 54,9 százalékos piacrészt birtokol, ami éves szinten mintegy 105 százalékos növekedést jelent. A második helyezett Palm a piac 8,7 százalékát tudhatja magáénak, a bronzérmes RIM pedig 7,4 százalékos részesedéssel bír. Ezenkívül a Motorola is jól teljesített, főleg Kínában és Japánban, ahol is a Fujitsu-tól visszaszerezte korábbi ötödik helyezését.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés