Connect with us

Hirdetés

technokrata

Továbbra is vezet a Nokia – nagy bajban a Siemens

Kütyük

Továbbra is vezet a Nokia – nagy bajban a Siemens

A legfrissebb piackutatási eredményekből kiderül, hogy a mobiltelefon szektor továbbra is rendkívül dinamikusan növekszik.

Az idei esztendő első negyedévében világszerte nem kevesebb mint 180 millió darab mobil készülék talált gazdára, ami a maga nemében mindenképpen rekordnak számít. 2005 első három hónapjában a Nokia közel 55 millió telefont adott el, ezzel 30,4 százalékos piacrészre tett szert, vagyis továbbra is stabilan őrzi piacvezető pozícióját. A dobogó második fokán a Motorola tanyázik: az amerikai székhelyű vállalat 30,29 millió készüléket adott el, így 16,3 százalékról 16,8 százalékra növelte részesedését.

A bronzérmes a dél-koreai Samsung lett, mely gyártónak az említett időszakban mintegy 24,1 millió mobiltelefonon sikerült túladnia, így piaci részesedése immár meghaladja a 13,3 százalékot. A negyedik helyet az ugyancsak dél-koreai LG Electronics tudhatja magáénak, 11,14 milliós eladási darabszám, illetve 6,2 százalékos piacrész birtokában.

Jelenleg a Siemens a legnagyobb vesztes, ugyanis a német vállalat 9,94 millió eladott mobiltelefon révén a piacnak csupán 5,5 százalékát uralja. A Siemens egyébként 1999 óta nem volt hasonlóan kedvezőtlen helyzetben. Végül, de nem utolsó sorban szólnunk kell még a hatodik helyezett Sony Ericssonról is: a japán-svéd gyártó 9,9 millió készüléket adott el az elmúlt negyedévben, és így 5,5 százalékos részesedésre tett szert.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés