Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tárcsázós vezetékes telefon külsejű retromobil

Kütyük

Tárcsázós vezetékes telefon külsejű retromobil

Egy amerikai gyártó arra vállalkozott, hogy egy igen csak ódivatú, hagyományos vezetékes telefonba beszereljen egy modern mobiltelefont.


A SparFun Electronics által készített Portable Rotary Phone-on szó szerint tárcsázni kell, ugyanis a jó öreg vezetékes készülékekhez hasonló külső megjelenésű telefonon nem nyomógombok, hanem hívótárcsa kapott helyet.

Bármennyire megtévesztő is a design, ez egy teljes értékű mobiltelefon, mely 900, 1800 és 1900 MHz-es frekvenciájú GSM hálózatokban egyaránt használható, de kijelző hiányában az SMS üzenetekről, vagy például a WAP-ról jobb ha gyorsan lemondunk. A nagy kapacitású lítium-ion akkumulátor a gyártó szerint egyébként mintegy 5-6 órás beszélgetési időt tesz lehetővé.

A jól megtermett retromobil egész pontosan 1 kilogrammot nyom a mérlegen, a bejövő hívásokat pedig azzal a bizonyos fémes csörgéssel jelzi. A Portable Rotary Phone-t kézzel szerelik össze, ráadásul csak megrendelésre, így a várakozási idő a három hetet is meghaladhatja. A speciális készülék ára 399 dollár, vagyis mintegy 80 ezer forint.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés