Connect with us

Hirdetés

technokrata

Műholdas épületkeresés a Microsofttól is

Kütyük

Műholdas épületkeresés a Microsofttól is

Légifelvételekről lehet majd böngészni a Föld felszínét az MSN Virtual Earth szolgáltatás révén; a keresett címek nemcsak sematikus térképen tekinthetők meg, hanem úgy is, ahogy a való életben kinéznek.

Április elején írtunk arról, hogy a Google új lehetőséggel bővítette térképböngésző szolgáltatását: az USA-beli internetes vállalat űrből készített fotókat, azaz „légifelvételeket” tett böngészhetővé felhasználói számára. Mindezt nem csak ad hoc módon, hanem konkrétan arról a területről, amelyre az internetező kíváncsi. A kutakodók megadhatnak például egy címet, majd a Satellite linkre kattintva meg is nézhetik azt, hogyan néz ki felülről, az űrből. Ezt a képet természetesen lehet nagyítani, kicsinyíteni, illetve a kurzor mozgatásával a szomszédos területek is „felfedezhetők”.

Hasonló szolgáltatás bevezetéséről tartott beszédet tegnap Bill Gates, a Microsoft vezetője. Hétfői előadásának keretei között bemutatta az MSN Virtual Earth-t, ami egy olyan térképböngésző szolgáltatás (lesz), mellyel a Google által biztosított funkcióval analóg lehetőség nyílik meg az internetezők előtt. Redmond vezére a mindenki által használható változat útnak bocsátását az idei nyárra ígérte.

Az MSN Virtual Earth 45 fokos látószögben mutatja majd meg a földfelszínt, s az ott található épületeket – áruházakat, éttermeket, múzeumokat stb. A szolgáltatás ráadásul az interaktív Wikipedia kezdeményezéshez hasonlít abban a tekintetben, hogy maguk a látogatók kommentálhatják az egy-egy helyszínről alkotott véleményükkel a keresett célpontokat. A boltok tulajdonosainak lehetősége lesz saját megjegyzéseket fűzni üzletük térképen található elhelyezkedéséhez – például nyitvatartási időket, telefonszámokat stb.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés