Connect with us

technokrata

Élő mobil videótelefon és 3G bemutató Budapesten!

Kütyük

Élő mobil videótelefon és 3G bemutató Budapesten!

A ZTE a mai nap folyamán Budapesten is bemutatta, hogy mire képesek a legmodernebb mobiltelefonos technológiák.

A legnagyobb kínai mobil infrastruktúra gyártók között jegyzett vállalat tíz európai országot érintő roadshowja keretein belül ma Budapestre látogatott el két demonstrációs kamionjával. Ezek a méretes járgányok tele voltak zsúfolva a világ legfejlettebb mobil technológiáival. Lehetőség nyílt például többek közt kétirányú videótelefonálásra, még pedig a Motorola egyik sikerkészüléke, az E1000 segítségével. A helyi 3G hálózaton ezenkívül videófilmeket és televíziós csatornákat is lehetett nézni, meglepően jó minőségben és megszakadás nélkül. A 3G egyik további érdekes felhasználását is bemutatták: a ZTE távfelügyeleti szolgáltatása áll egyrészt egy lényegében bárhol elhelyezett mobiltelefonos kamerából, másrészt pedig egy 3G mobilból, melynek segítségével akár a távolból is figyelemmel kísérhető, hogy mi történik a kamera látómezejében.


Ezenkívül megtekinthető volt a világ egyik legkompaktabb 3G alaprendszere, mely a cég munkatársai szerint rendkívül könnyen, egyszerűen és nem utolsó sorban olcsón bővíthető 3,5G-re (HSDPA). A ZTE a bemutatóra számos Nokia, Motorola és Siemens mobilt hozott el, de ezenkívül saját 3G modelleket is bemutatott. Az F808 típusjelzésű 3G készülék fontosabb ismertetőjelei közé tartozik a rendkívül kompakt kialakítás, a kagylóforma, az elforgatható optikájú, azonban csak VGA felbontású kamera, valamint a két darab 262 ezer színű folyadékkristályos kijelző.

A vállalat munkatársai elmondták, hogy jelen pillanatban még csak ismerkednek a magyar piaci környezettel, de mindenképpen komoly tervekkel rendelkeznek. A cég alelnöke elmondta, hogy, míg a Nokia, az Ericsson és a Siemens már régi és tapasztalt játékos ebben a szegmensben, addig az alig 20 éve alapított ZTE elsősorban fiatalosságáról és dinamikusságáról ismerszik meg. A ZTE magyar központjában jelenleg még kevesebb mint 10 alkalmazott van, de hamarosan 30-ra fog növekedni a létszám. A kínai vállalat egyébként elsősorban magyar munkatársakat szeretne foglalkoztatni.

Mint ismeretes, a 2,5G (GPRS) és a 2,75G (EDGE) nyomdokain haladva hazánkban várhatóan valamikor az idei esztendő második felében indulnak be az első harmadik generációs mobil szolgáltatások, melyeket eleinte Budapest központjában, majd az egész fővárosban, a későbbiekben pedig a nagyobb vidéki városokban és az autópályák mentén lehet majd igénybe venni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin