Connect with us

Hirdetés

technokrata

Élő mobil videótelefon és 3G bemutató Budapesten!

Kütyük

Élő mobil videótelefon és 3G bemutató Budapesten!

A ZTE a mai nap folyamán Budapesten is bemutatta, hogy mire képesek a legmodernebb mobiltelefonos technológiák.

A legnagyobb kínai mobil infrastruktúra gyártók között jegyzett vállalat tíz európai országot érintő roadshowja keretein belül ma Budapestre látogatott el két demonstrációs kamionjával. Ezek a méretes járgányok tele voltak zsúfolva a világ legfejlettebb mobil technológiáival. Lehetőség nyílt például többek közt kétirányú videótelefonálásra, még pedig a Motorola egyik sikerkészüléke, az E1000 segítségével. A helyi 3G hálózaton ezenkívül videófilmeket és televíziós csatornákat is lehetett nézni, meglepően jó minőségben és megszakadás nélkül. A 3G egyik további érdekes felhasználását is bemutatták: a ZTE távfelügyeleti szolgáltatása áll egyrészt egy lényegében bárhol elhelyezett mobiltelefonos kamerából, másrészt pedig egy 3G mobilból, melynek segítségével akár a távolból is figyelemmel kísérhető, hogy mi történik a kamera látómezejében.


Ezenkívül megtekinthető volt a világ egyik legkompaktabb 3G alaprendszere, mely a cég munkatársai szerint rendkívül könnyen, egyszerűen és nem utolsó sorban olcsón bővíthető 3,5G-re (HSDPA). A ZTE a bemutatóra számos Nokia, Motorola és Siemens mobilt hozott el, de ezenkívül saját 3G modelleket is bemutatott. Az F808 típusjelzésű 3G készülék fontosabb ismertetőjelei közé tartozik a rendkívül kompakt kialakítás, a kagylóforma, az elforgatható optikájú, azonban csak VGA felbontású kamera, valamint a két darab 262 ezer színű folyadékkristályos kijelző.

A vállalat munkatársai elmondták, hogy jelen pillanatban még csak ismerkednek a magyar piaci környezettel, de mindenképpen komoly tervekkel rendelkeznek. A cég alelnöke elmondta, hogy, míg a Nokia, az Ericsson és a Siemens már régi és tapasztalt játékos ebben a szegmensben, addig az alig 20 éve alapított ZTE elsősorban fiatalosságáról és dinamikusságáról ismerszik meg. A ZTE magyar központjában jelenleg még kevesebb mint 10 alkalmazott van, de hamarosan 30-ra fog növekedni a létszám. A kínai vállalat egyébként elsősorban magyar munkatársakat szeretne foglalkoztatni.

Mint ismeretes, a 2,5G (GPRS) és a 2,75G (EDGE) nyomdokain haladva hazánkban várhatóan valamikor az idei esztendő második felében indulnak be az első harmadik generációs mobil szolgáltatások, melyeket eleinte Budapest központjában, majd az egész fővárosban, a későbbiekben pedig a nagyobb vidéki városokban és az autópályák mentén lehet majd igénybe venni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés